Uutiset
Seurojen välinen yhteistyö: ”Ajatuksenani on aktivoida yhteistyötä seurojen välillä”
31.10.2018 | 13:02 | Artikkeli, Seurat
Seurojen välisestä yhteistyöstä puhutaan usein ja positiiviseen sävyyn, mutta minkälaisia esimerkkejä meiltä löytyy? Vantaalaisen Valko-Pallon (V-P) valmennuspäällikkö Jani Ursin huomasi tarpeen seurojen väliselle yhteistyölle lasten ja nuorten harrastus- ja kilpailutoimintaan liittyen.
Yhteistyön keskiössä lasten ja nuorten harrastus- ja kilpailutoiminta
Syksyllä 2018 Ursin halusi kerätä yhteen V-P:n lähiseurojen juniorivalmentajia yhteistyöajatus mielessään. Hän perusti tätä varten WhatsApp-ryhmän, jossa avainhenkilöt pystyvät keskustelemaan ja viemään asioita yhdessä eteenpäin. Ringissä voidaan helposti informoida muita seuroja omista tapahtumista, ja kutsua heitä mukaan.
– Ajatuksenani on aktivoida yhteistyötä seurojen välillä ja samalla saada mahdollisimman monia lajin parissa olevia pelaajia osallistumaan kilpailutapahtumiin madaltaen ensikertalaisten kynnystä astua kisamaailmaan, täsmentää Ursin.
Yhteistyön kohderyhmänä ovat siis lapset ja nuoret. Mukana olevat seurat V-P, Smash, Sata-Tennis, Grön-Vita Lawntennis Klubben (GVLK) ja Porvoon Verkkopalloseura (BTK) järjestävät pelitapahtumia, jonne he kutsuvat toisiaan mukaan. Tapahtumissa pelataan osallistujien mukaan mini- ja miditennistä tai jopa kovillakin palloilla – johtavana ajatuksena on tarjota jokaiselle mukana olevalle mielekkäitä pelejä. Ursin korostaa, että seurojen tarjoamat omat peli- ja kisapäivät ovat tärkeitä kansallisen kilpailukalenterin rinnalla. Nämä tarjoavat matalan kynnyksen kilpailutoimintaan mukaan pääsemikseksi.
– Seurojen omat kisapäivät vahvistettuna naapuriseurojen pelaajilla helpottavat tapahtumiin osallistumista, luovat mukavaa yhdessä tekemisen tunnelmaa ja antavat rohkeutta siirtyä pikkuhiljaa kisamaailmassa eteenpäin kohti haastavimpia pelejä, jatkoi Ursin.
Viimeisimpänä tapahtumana oli GVLK:n järjestämä junioreiden kisapäivä 27.10., jossa pelattiin mini- ja miditennistä sekä koko kentällä vihreäpistepallolla ja kovalla pallolla. Ohjeellisina ikähaarukoina olivat 11-14 -vuotiaat ja 14-18 -vuotiaat – kuitenkin pelitaso huomioiden kaikille taattiin oikeantasoiset ja mielekkäät pelit.
– Kukin luokka pelattiin kahden tunnin mittaisena tapahtumana ja kaikki saivat useamman ottelun. On tärkeää, että kisatapahtumia tarjotaan myös 11-18 -vuotiaille, kommentoi GVLK:n Joonas Heinonen.
Tennisliiton kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen iloitsee seurojen aloittamasta yhteistyöstä.
– On tärkeää ymmärtää, että lapsi kehittyy ja motivoituu parhaiten pelatessaan kokoonsa ja taitotasoonsa nähden oikean kokoisella kentällä, sopivalla pallolla ja suurin piirtein samantasoisten vastustajien kanssa. Seurojen järjestämät seuran sisäiset (tai lähiseurojen yhteiset), epäviralliset kilpailutapahtumat antavat oppia pelaajille ja toimivat erittäin tärkeänä perustana koko kilpailutoiminnan polulla.
Yhteinen tekeminen vahvistaa seuraidentiteettiä
Seurahengen kasvattaminen on tärkeä asia seurojen elinvoimaisuudessa. Seuran sisäiset pelitapahtumat yhteistyössä naapuriseurojen kanssa ovat hyvä esimerkki yhteisestä tekemisestä, mikä voi vahvistaa seuraidentiteettiä.
– Toimintamme vahvistaa seurojen omaa identiteettiä ja luodaan me-henkeä sekä yritetään mahdollistaa mahdollisimman monelle harrastajalle pelaamisen ja kisaamisen ilo, päättää Ursin.
Ursin rohkaisee olemaan häneen yhteydessä mikäli on kiinnostusta liittyä mukaan V-P:n käynnistämään yhteistyöhön (valmennus(at)valkopallo.net, puh. 050-5263830). Seuraava tapahtuma on Laajasalossa – toivottavasti sinne mahtuu mahdollisimman paljon muistakin seuroista pelaajia mukaan.
Onko teidän seurallanne kerrottavana yhteistyöesimerkki? Aloitamme julkaisemaan seurojen välistä yhteistyötä koskevia artikkeleita – mikäli teillä on esimerkki kerrottavana, voitte olla yhteydessä Tennisliiton viestintäpäällikkö Jarno Tiusaseen (jarno.tiusanen(at)tennis.fi, puh. 050-4062350)
Jaa: