Leevi Säätelä juhlii Suomen mestaruutta – ”Tennis on tuonut elämääni niin paljon, että kyllä tämä merkitsee paljon.”

17.12.2023  |  16:22  |  Raportit

Leevi Säätelä on sisäkenttien Suomen mestari 2023.

LOPPUOTTELU
[1] Leevi Säätelä, HVS – [2] Lauri Kiiski, TaTS 6-2, 6-1

 

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Loppuottelun ennakkoasetelmat olivat klassisesti todeten nuoruus vastaan kokemus, sillä vastakkain olivat ensimmäistä sisäkenttien SM-kultaa jahdannut 28-vuotias Leevi Säätelä (HVS) ja nelinkertainen mestari 43-vuotias Lauri Kiiski (TaTS). Kisan kärkisijoitetut pelaajat olivat viikon aikana kumpainenkin taistelleet kaksi kolmen erän voittoa. Välierissä Säätelä kukisti Santtu Leskisen (GT) 7-6(7), 6-2 ja Kiiski puolestaan Peetu Pohjolan (TaTS) 2-6, 7-5, 6-2.

Säätelä otti otteluun räjähtävän alun murtamalla Kiiskin avaussyöttövuoron. Turusta lähtöisin oleva HVS-Tenniksen pelaaja jatkoi vahvaa ja monipuolista pelaamistaan läpi erän; kokenut tamperelainen ei päässyt oikein ykkössijoitetun vastustajansa vauhtiin kiinni, mikä tarkoitti erävoittoa Säätelälle 6-2.

Toisessa erässä jatkui Säätelä-show. Säätelä ei antanut armoa, vaan pikemminkin lisäsi tempoa toisessa erässä. Näin hän pääsi tuulettamaan vakuuttavasti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta 6-2, 6-1.

”Ihan huikealta tuntuu! Rankka viikko takana ja tänään sain pidettyä Laurin pihdeissä. Yritin pitää tempoa yllä ja laittaa Latea juoksemaan; siinä mun mielessä onnistuin. Palautin myös kakkossyötöistä järkevästi ja muutenkin taktiikka pysyi hyvänä koko matsin ajan. Kuitenkin tiesin, että Late on muutamat matsit elämässään voittanut ja se kyllä keksii keinot päästääkseen peliin mukaan; tällä kertaa en kuitenkaan päästänyt mukaan”, kommentoi Säätelä.

Suomen mestaruus oli Säätelälle ensimmäinen ja sen merkitys kuului pelaajan sanoista.

”Joskus sitä ehkä ajattelin ettei tämä olisi niin merkityksellinen, mutta on se. Eilen jo sen aloin ymmärtämään, kun alkoi jännittämään, ja nyt tuntuu kyllä todella hyvältä. Tennis on tuonut elämääni niin paljon, että kyllä tämä merkitsee paljon.”

Kiiski oli myös tyytyväinen viikkoonsa Hyvinkäällä.

”Leevi ei antanut tänään oikein mahdollisuuksia, hän pelasi erittäin hyvin. Tuntui, että hän pelasi normaalia aggressiivisemmin, syötti ja palautti hyvin; oli todella haastavaa pelata tänään. Hieno viikko itseltäni kokonaisuudessaan, voi tyytyväinen olla”, kommentoi Kiiski.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Uusi yleisöennätys tulossa… →