Heliövaara/Patten ensimmäisessä kisassaan turnausvoittoon – ”Unelma-alku yhteistyöllemme Henryn kanssa”

6.4.2024  |  22:17  |  Raportit

Harri Heliövaaran ja Henry Pattenin ensimmäinen yhteisviikko päättyi täydellisesti turnausvoittoon ATP-turnauksessa Marokossa. ATP-kisavoitto on Heliövaaran uran viides ja Pattenin uran ensimmäinen.

Neljänneksi sijoitetut Heliövaara/Patten etenivät loppuotteluun ilman erätappioita. Välierässä he voittivat sijoittamattoman parin Guido Andreozzi/Miguel Angel Reyes-Varela 6-3, 6-4. Finaalissa asettui vastaan toiseksi sijoitetut itävaltalaiset Alexander Erler/Lucas Miedler, jotka ovat tulleet tutuiksi suomalaisille voittamalla Tampere Openin 2022 ja HPP Openin 2021.

Heliövaara/Patten jäi alkuun takaa-ajoasemaan kärsien kisan ensimmäisen erätappion. Hyvä vire ei kuitenkaan päättynyt tähän, vaan suomalais-brittipari nousi kisavoittoon erin 3-6, 6-4, 10-4.

”Onhan tässä fiilikset katossa.  Unelma-alku yhteistyöllemme Henryn kanssa. Makea juttu kuinka toimimme yhteen jo näin aikaisessa vaiheessa. Oli hienoa pystyä johtamaan Henry ensimmäiseen ATP-kisavoittoonsa ja on edellisestä omastakin voitostakin jo aikaa. Tästä pitää nauttia. Finaali oli vähän kaksijaksoinen, mutta saimme toisen erän lopussa pari hyvää palautusta ja vastustajan kaksoisvirheellä eräpallon sekä yhtäkkiä olivat erät tasan. Ottelu-tie-break oli meiltä upea suoritus paineen alla.”