Heliövaara/Patten turnausvoittoon Italiassa – Vasa hävisi kaksinpelifinaalin Ruotsissa

19.5.2024  |  14:54  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Henry Patten tuulettavat kaksikon kolmatta yhteistä turnausvoittoa.

Heliövaara (nelinpelin ATP-39)/Patten (nelinpelin ATP-56) voittivat kovatasoisen ATP Challenger -turnauksen Torinossa. Sijoittamaton suomalais-brittipari voitti loppuottelussa kärkisijoitetun parin Neal Skupski (nelinpelin ATP-10)/Andreas Mies (nelinpelin ATP-44) 6-3, 6-3.

”Oli selvästi viikon paras ottelu. Paransimme ottelu ottelulta. Viikon ensimmäisessä pelissä selvitimme vastustajien neljä ottelupalloa, että siinä mielessä ihan kiva olla nyt nostelemassa voittopokaalia. Palautimme finaalissa mielettömän hyvin murtaen vastustajat neljä kertaa. Pitää olla tyytyväinen, että saimme pidettyä homman hallussa ihan alusta loppuun. Olimme selvästi parempia, se lämmittää mieltä aika mukavasti.

Vasta reilun kuukauden yhdessä pelanneet Heliövaara ja Patten ovat osallistuneet yhteensä kuuteen turnaukseen, joista on tullut jo yksi ATP-kisavoitto ja -finaalipaikka sekä kaksi Challenger-kisavoittoa.

”Kolme turnausvoittoa kuudesta kisasta, se on aika hyvä määrä. Pidetään samaa suhdetta yllä, niin eiköhän tässä tähdätä takaisin tänne Torinoon marraskuussa”, päätti Heliövaara.

Torinossa pelataan marraskuussa kauden päättävä ATP Finals -lopputurnaus, johon kutsutaan kauden kahdeksan parasta paria. Heliövaara/Patten on tällä hetkellä kyseisen Race-listauksen 28. hieman alle tuhat pistettä, eli Masters-kisavoitosta saatavat pisteet, kahdeksatta sijaa perässä.

ATP CHALLENGER 175 | ITALIA

Heliövaara/Patten pelaa ensi viikolla Lyonin ATP-turnauksessa, jonka jälkeen on edessä kauden toinen grand slam -turnaus Ranskan avoimet.

Vasa hienosti kaksinpelifinaalissa

Eero Vasa pelasi upean turnauksen $15,000 ITF-tasolla Ruotsissa. Vasa voitti nelinpelin yhdessä Patrick Kaukovallan kanssa ja ylsi kaksinpelissäkin loppuotteluun.

Sunnuntaisessa kaksinpelifinaalissa oli Vasa (ATP-915) alkuun haasteissa seitsemänneksi sijoitettua ranskalaista Lucas Bouquetia (ATP-847) vastaan. Bouquet vei erän nopeasti 6-1, jonka jälkeen suomalaispelaaja suuntasi vessatauolle. Tauon jälkeen ottelu tasoittui. Vasa kamppaili tiukasti erävoitosta, mutta ranskalainen vei myös toisen erän nimiinsä 7-5.

”Ei mikään paras päivä. Valitettavasti syöttö takkuili paljon ja muutenkin oli viikon heikoin peli. Tosi harmi, että osui tälle päivälle. Kaveri sai myös hyvin riisuttua minut aseista, mutta paremmalla syötöllä olisi voinut tehdä pelistä tiukemman”, kommentoi Vasa.

Vasa haki finaalissa uransa ensimmäistä kaksinpelin täysosumaa ammattilaiskiertueella; nelinpelissä turnausvoittoja on muhkeat 12.