Ruusuvuori kahden ottelupallon takaa toiselle kierrokselle – ”Samaa hyvää omaa rentoa peliä ja käytetään kaikki kortit, jotta hänkin menee kumoon”

3.7.2024  |  18:19  |  Raportit

Emil Ruusuvuori selätti pimeyden keskeyttämän ottelun ja käänsi tiensä toiselle kierrokselle Wimbledonissa.

Suomalaispelaaja oli 1-2 erätappioasemassa ja selkä tukevasti seinää vasten neljännen erän tie-breikissä. Ruusuvuori selvitti kuitenkin Mackenzie McDonaldin kaksi perättäistä erä- ja ottelupalloa, mikä vei ratkaisun viidenteen erään. Ratkaisevan erän seitsemännessä pelissä suomalainen otti helpottavan murron, minkä turvin hän kiihdytti lopulta voittoon 7-6(6), 4-6, 5-7, 7-6(6), 6-3.

”Erittäin tiukka vääntö ja hienoa saada käännettyä ottelu kahden matsipallon takaa. Viidennessäkin hänellä oli yksi murtopallo, jonka jälkeen löysin ekstravaihteen palautuksiin ja sain käännettyä momentumia. Oman murtoni jälkeen oli tosi hyvää tekemistä. Mutta oli erittäin pienestä kiinni ja niinhän se on usein ruoholla”, kommentoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kohtaa toisella kierroksella 11. sijoitetun kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin.

”Tsitsipas on yksi maailman parhaista tennispelaajista. Samaa hyvää omaa rentoa peliä ja käytetään kaikki kortit, jotta hänkin menee kumoon.”