Virtanen hävisi viidessä erässä Paulille

3.7.2024  |  22:14  |  Raportit

Kuva: Francois Nel / Getty Images

Otto Virtasen upea Wimbledon päättyi toiselle kierrokselle.

Virtanen (ATP-147), joka selvitti tiensä karsintojen kautta ensimmäistä kertaa urallaan Wimbledonin pääsarjaan, voitti avauskierroksella näytöstyyliin Max Purcellin (ATP-68) ja kohtasi toisella kierroksella yhdysvaltalaisen Tommy Paulin (ATP-13). Juuri Queen´s Clubin ATP-turnauksen voittanut Paul sai kokea suomalaisen vahvan pelin heti ottelun ensihetkistä lähtien. Virtanen mursi vastustajansa avaussyötön ja eteni sen turvin 6-4 erävoittoon.

Toisen erän vei ennakkosuosikki, mutta jälleen kolmannen erän ratkaisuhetkillä iski Virtanen. Suomalainen oli voittanut erän aikana vain pari pistettä Paulin syötöissä ennen 6-5 johtoasemaansa; niin vain tärkeään hetkeen Virtanen nappasi murron ja eräjohdon 2-1.

Ottelun neljäs ja viides erä olivat niin ikään tasaisia, mutta lopulta Paul käänsi ottelun itselleen. Tulostaululle kirjattiin erälukemat yhdysvaltalaisen hyväksi 4-6, 6-3, 5-7, 7-5, 6-4.

Virtanen eteni nyt ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen toiselle kierrokselle. Pääsarjaesiintymiset löytyvät lisäksi Ranskan avoimista ja US Openista.

Seuraava uutinen: Ruusuvuori voitti Tsitsipasin… →