Ruusuvuori hävisi kolmannella kierroksella Wimbledonissa

6.7.2024  |  19:58  |  Raportit

Kuva: Getty Images

Emil Ruusuvuori pelasi uransa parhaan grand slam -turnauksen yltämällä Wimbledonin kolmannelle kierrokselle.

Suomalaispelaaja oli voittanut Mackenzie McDonaldin viidessä ja 11. sijoitetun Stefanos Tsitsipasin neljässä erässä ennen päivän otteluaan, jossa vastaan asettui ranskalainen Giovanni Mpetschi Perricard. Mpteschi Perricard, joka voitti toukokuussa uransa ensimmäisen ATP-turnauksen massakentillä, oli alkuun vaikeuksissa suomalaisen kovan peruslyöntipelin kanssa. Ruusuvuori ottikin yhden murron ja vei avauserän 6-4.

Hiljalleen isosyöttöinen ranskalainen pääsi peliin mukaan ja otti toisen erän kahden murron turvin 6-2. Kolmas erä oli ottelun kannalta ratkaisevassa roolissa; ratkaisu haettiin tie-breikistä, jonka ansaitsi itselleen Mpetschi Perricard 7-5. Neljännessä erässä yksi murto riitti turvaamaan otteluvoiton; tulostaululle kirjattiin Mpetschi Perricardin voittolukemat 4-6, 6-2, 7-6(5), 6-4.

Suomalaisittain Wimbledonin kolmas kierros on harvinaisuus; viimeisin suomalainen miesten kaksinpelin 32 parhaan joukossa oli Jarkko Nieminen vuodelta 2007, vuonna 2006 Nieminen ylsi puolivälieriin. Nieminen oli myös viimeisin kaksinpelin 3. kierroksella grand slam -tasolla, kun hän ylsi kyseiselle kierrokselle Australian avoimissa 2015.

Wimbledonissa pelejään jatkaa vielä Harri Heliövaara, joka on edennyt Henry Pattenin parina nelinpelin kolmannelle kierrokselle ja on vielä avaamatta sekanelinpeliä yhdessä Gabriela Dabrowskin kanssa.

Seuraava uutinen: TEHO Tennisliiga Cup:… →