Heliövaara ensimmäistä kertaa nelinpelin välieriin grand slam -tasolla – ”Mahtava tarina meneillään, kaksi jäljellä”

10.7.2024  |  15:51  |  Raportit

Kuva: AELTC / Tom Flathers

Harri Heliövaara ja Henry Patten etenivät välieriin Wimbledonissa kukistettuaan neljänneksi sijoitetun parin ja hallitsevat Ranskan avointen mestarit Marcelo Arevalo/Mate Pavic 4-6, 7-6(5), 7-6(7).

Suomalaispelaajan uran ensimmäinen nelinpelin välieräpaikka grand slam -tasolla ei tullut helpolla. Vuonna 2022 Heliövaara ylsi puolivälieriin Ranskan avoimissa ja US Openissa sekä hän valloitti viime vuonna US Openin sekanelinpelin.

”Oli kyllä upea tennisottelu, kolmen erän taisteluvoitto mielettömien vaiheiden jälkeen. Ja mitä onnistumisia vielä loppuun; kyllä tämmöisestä jää upeat fiilikset. Meillä oli paikkamme jo ensimmäisessä erässä, mutta vastustajat onnistuivat tiukoissa paikoissa hyvin. Tie-breikkien kautta jouduttiin hakemaan, mutta ei vitsi me olemme kyllä tiukkojen paikkojen miehiä Henryn kanssa”, kommentoi Heliövaara.

Pienten marginaalien ottelun pisteet menivät suomalais-brittiparin eduksi 119-114 hieman yli kahden tunnin ja 20 minuutin pelaamisen jälkeen.

”Syöttö ja taistelutahto. Niiden avulla käänsimme ottelun eduksemme. Esimerkiksi ratkaisevassa tie-breikissä 8-6 tilanteessa syötin ottelun kovimman syötön ja suoran pisteen; se kertoo, että luottoa on.”

Välierässä Heliövaara/Patten saa vastaansa voittajat ottelusta [9] Neal Skupski/Michael VenusConstantin Frantzen/Hendrik Jebens.

”Mahtava tarina meneillään, kaksi jäljellä.”