Heliövaaran Wimbledon-finaali maksutta TV5-kanavalla

12.7.2024  |  13:13  |  Ennakot

Lauantai-iltana, arviolta klo 18.00, on tennisyleisöllä ainutlaatuinen mahdollisuus seurata Harri Heliövaaran Wimbledon-finaalia TV5-kanavan välityksellä. Ottelua selostavat Arne Six ja Jarkko Nieminen.

WIMBLEDONIN NELINPELIFINAALI
Harri Heliövaara/Henry Patten – [15] Max Purcell/Jordan Thompson | lauantai 13.7. noin klo 18.00 alkaen, ottelua voit seurata veloituksetta TV5. Nelinpelifinaali pelataan naisten kaksinpelifinaalin jälkeen, joka alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Harri Heliövaara ja Henry Patten etenivät nelinpelin finaaliin kliinisellä voitolla yhdeksänneksi sijoitetusta parista Neal Skupksi/Michael Venus 6-4, 7-6(1) – lue lisää täältä. Heliövaaralle nelinpelin grand slam -finaali on ensimmäinen ja hän on myös ensimmäinen suomalainen aikuisten nelinpelifinaalissa legendaarisessa turnauksessa. Henri Kontinen voitti sekanelinpelin 2016 ja oli finaalissa 2017 Wimbledonissa.

Loppuottelussa lauantaina Heliövaara/Patten saa vastaansa 15. sijoitetun australialaisparin Max Purcell/Jordan Thompson, jotka voittivat välierässään ykköseksi sijoitetut Marcel Granollers/Horacio Zeballos 6-4, 6-4. Purcell on Wimbledonin nelinpelimestari vuodelta 2022.

”Aika tiukka pari tulee finaalissa vastaan. He ovat älyttömän hyviä syöttäjiä ja palauttajia, eli odotan erilaista matsia kuin välierässä, jossa pääsimme uskomattoman hyvin dominoimaan syötöillämme. Se ei tule olemaan helppoa ausseja vastaan. Meillä on kuitenkin kuviot selvillä, ei tarvitse paljoa muutella; annetaan vaan palaa. Koko kahden viikon teemamme on ollut laskea jäljellä olevat voitettavat ottelut: nyt on enää yksi.”

Kumpikin finaalipareista on ollut äärimmäisen vakuuttava kisassa. Molemmat parit ovat hävinneet pelaamissaan viidessä ottelussa vain yhden erän ja ne tapahtuivat identtisesti puolivälierävaiheessa. Australialaiset ovat olleet jopa murskaavan ylivoimaisia otteluissaan vahvan palautuspelinsä turvin, sillä he ovat vain kerran joutuneet tie-breikkiin; kyseisen erän he hävisivät. Heliövaara/Patten puolestaan on vakuuttanut hurjalla syöttöpelillään ja tiukkojen tilanteiden hallinnallaan, mistä kertoo 5/0 tie-breaktilasto.

Heliövaara yrittää kirjoittaa nimensä suomalaisten nelinpelin grand slam -turnausvoittajien listaan yhdessä Henri Kontisen kanssa. Kontinen juhli nelinpelititteliä Australian avoimissa 2017. Heliövaara itse juhli sekanelinpelimestaruutta US Openissa 2023.

SUOMALAISET GRAND SLAM -TURNAUSVOITTAJAT

 

Aikuiset
Harri Heliövaara, US Open sekanelinpeli 2023
Henri Kontinen, Australian avointen nelinpeli 2017
Henri Kontinen, Wimbledonin sekanelinpeli 2016

 

Juniorit
Otto Virtanen, Wimbledonin nelinpeli 2018
Henri Kontinen, Ranskan avointen nelinpeli 2008
Harri Heliövaara, Australian avointen nelinpeli 2007
Jarkko Nieminen, US Openin kaksinpeli 1999
Birgitta Lindström, Wimbledonin kaksinpeli 1966

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Finnish Tour:… →