Kaukovallalle villi kortti Tampere Openin pääsarjaan

16.7.2024  |  14:19  |  Ennakot

Patrick Kaukovalta, 25, sai viime kesän tapaan kaksinpelin pääsarjan villin kortin Tampere Openiin. Eero Vasa nähdään myös varmuudella pääsarjassa (lue lisää).

TAMPERE OPENIN KOTISIVUT

Kisajohtaja Veli Paloheimo kertoo olevansa iloinen voidessaan antaa myös toiselle ammattilaisuuteen sitoutuneelle suomalaispelaajalle villin kortin kisaan.

”Kaukovalta sai viime vuonna hienon lähdön ammattilaisuralleen. Viime ajat eivät varmaan ole olleet ihan sitä mitä pelaaja on itse odottanut. Mutta eikös se niin mene, että kun ei mene toivotulla tavalla, niin apua kaivataan. On hienoa pystyä tukemaan ja antamaan kovalle pelaajalle pääsy toista kesää putkeen Tampereelle.”

Paloheimon taskussa on vielä yksi villi kortti kaksinpelin pääsarjaan, kolme karsintaan ja kaksi nelinpelin pääsarjaan.

”Tulevien päivien aikana tiedotetaan näistä. Lisää suomalaisia on tulossa kisaan ja katsotaan myös tarttuuko kansainvälistä pelaajaa täkyihin.”

Kaukovalta aloitti ammattilaisuransa viime kesänä. Lähtölaukaus oli ytimekäs, kun kovasyöttöinen suomalaispelaaja eteni Vaasan ammattilaiskisan finaaliin ja syksyllä voitti uransa ensimmäisen ITF-ammattilaiskisan Budapestissa. Tuota seurasi ikimuistoiset hetket Davis Cup -maajoukkueen mukana Kroatiassa ja Espanjassa. Kaukovalta ja Harri Heliövaara voittivat Splitissä sensaatiomaisesti silloiset nelinpelin kärkipelaajat Austin Krajicekin ja Rajeev Ramin sekä Málagassa Kaukovalta avasi Davis Cup Finalsin päätösottelut tuhatpäisen hurmioituneen suomalaisyleisön edessä Milos Raonicia vastaan.

Kaukovalta kertoo ammattilaisvuoden olleen opettavainen; ei kivutonkaan. Tällä hetkellä hän on kaksinpelin maailmanlistalla 839 ja nelinpelissä 574.

”Se on tullut opittua kantapään kautta, että kuinka vaikeaa on päivästä ja viikosta toiseen pitää ammattimaisuus yllä. Varsinkin jos ei ole valmentajia, apujoukkoja mukana. Tiesin kyllä, että tämä vaatii kovaa itsekuria, mutta itsekurin määrä on päässyt yllättämään.”

Viime kesänä Kaukovalta hävisi kaksinpelin avauskierroksella hyvän esityksen päätteeksi TOP400-rankattua puolalaista vastaan ja ylsi nelinpelin välieriin Vasan kanssa. Positiivisesti eteenpäin katsova Kaukovalta on kiitollinen Paloheimon myöntämästä mahdollisuudesta ja on innoissaan tulossa jälleen Tampereelle.

”Siistiä päästä pelaamaan taas Tampereelle kotiyleisön eteen. Viime vuodelta on hyviä muistoja, vaikka pari tiukkaa tappiota tulikin peleistä. Innolla odotan uusia mahdollisuuksia.”

Jaa: