Ahti trillerin kautta toiselle kierrokselle Tampere Openissa – ”Melkoinen tunnevyöry”

23.7.2024  |  21:23  |  Raportit

Kotkalainen Vesa Ahti eteni toiselle kierrokselle uransa ensimmäisessä kaksinpelin ATP Challenger -pääsarjassa kukistettuaan Eero Vasan 4-6, 7-6(3), 7-5. Tampere Open jatkuu keskiviikkona klo 12.00; suomalaisedustusta luvassa nelinpelin puolella.

KAAVIOT / DRAWS
KAKSINPELIN KARSINTA / SINGLES QUALIFYING
KAKSINPELIN PÄÄSARJA / SINGLES MAIN DRAW
NELINPELIN PÄÄSARJA / DOUBLES MAIN DRAW

FOLLOW THE ACTION
OTTELUOHJELMA / DAILY SCHEDULE
KUVAGALLERIA

Suomalaispelaajat tarjosivat yleisölle viihdyttävää tennistä. Tampere Openin tiistaita oli saapunut paikan päälle seuraamaan reilu 500 katsojaa. Suomalaispelaajien kohtaamisessa Vasa aloitti terävästi kiihdyttäen tuplamurrolla 5-2 johtoon ja lopulta erävoittoon 6-4.

Toisesta erästä ei käänteitä puuttunut. Vasalla oli murtopallo jo 4-1 johtoon, mutta Ahti selvitti sen ja vei seuraavat neljä peliä. Syöttäessään erävoitosta 5-3 tilanteessa Ahti tuli puolestaan murretuksi nollille. Vasa otti myös toisen murron ja pääsi itse syöttämään otteluvoitosta 6-5 tilanteessa. Ahti mursi takaisin ja vei lopulta ratkaisun kolmanteen erään tie-breikin kautta 7-6(3).

Kolmannessa erässä ensimmäisen iskun teki Ahti murtaen Vasan viidennessä pelissä. Sitten alkoi toisen erän kaltaiset momentumin vaihdokset. Ahti pääsi ottelupalloon kiinni Vasan syöttäessä 5-3 tilanteessa. Se ei tuottanut tulosta ja ensimmäinen yritys syöttää ottelu kotiin ei myöskään tuonut ratkaisua, vaan Vasa tasoitti tilanteen 5-5. Lujuuttaan ja paineensietokykyään esitti kuitenkin uudelleen Ahti murtamalla sekä lopulta myös pitämällä syöttönsä, mikä toi helpottavan ja riemukkaan voiton erin 4-6, 7-6(3), 7-5.

”Melkoinen tunnevyöry, tuntuu ihan helvetin hyvältä. Jotenkin ajattelen, että oma rohkeus palkitsi tänään. En pelannut tulosta, vaan yritin olla rohkea ja annoin vaan mennä loppuun asti. Ei ollut kummallekaan helppoa, oli aikamoista vuoristorataa, että milloin vähän kummallakin kipsasi jännityksestä. Melkoinen fiilis, ei voi muuta sanoa. Tästä haaveilin, ja tämä pääsarjapaikka tuli ehkä itselleni hieman yllättäen, sillä luulin jo menettäneeni mahdollisuuden heikosti menneen SM-kisan myötä. Sitten pelini löytyi Hangossa ja SM-liigacupissa; tosi hienoa, että se palkittiin ja olen nyt tässä”, kommentoi Ahti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Smash-Kotkan pelaajaa oli saapunut kannustamaan useiden autokyydillisten verran kotkalaisia.

”Veikkaan, että ilman tätä kannustusta ei olisi ollut mitään mahdollisuutta. Kyllä se vaan auttaa, kun on tsemppaajia. Iso kiitos yleisölle!”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Ahti saa seuraavaksi vastaansa ranskalaisen Calvin Hemeryn (ATP-224), joka on kisan neljänneksi sijoitettu ja vuoden 2017 Tampere Openin voittaja. Ottelu pelataan torstaina.

Aiemmin päivällä kokivat Peetu Pohjola ja Hermanni Tiainen tappion nelinpelin avauskierroksella tsekkiparille Jiri Barnat/Filip Duda 5-7, 0-6.

Tampere Open jatkuu keskiviikkona klo 12.00. Luvassa on toisen kierroksen kaksinpelejä ja nelinpelin ensimmäisen kierroksen otatuksia. Kisan ykköseksi sijoitettu Francisco Comesana kohtaa noin klo 13.30 alkaen toisen kierroksen ottelussaan ranskalaisen Tristan Lamasinen. Suomalaisia nähdään kentillä nelinpelissä, kun iltapäivällä jatkopaikkaa hakee Patrick Kaukovalta/Szymon Kielan ja illan päätösottelussa Eero ja Iiro Vasa avaavat urakkansa.

SUOMALAISTEN OTTELUT

KAKSINPELI
Pääsarjan 1. kierros
Patrick Kaukovalta – Marvin Moeller 3-6, 2-6
Vesa Ahti – Eero Vasa 4-6, 7-6(3), 7-5

Pääsarjan 2. kierros
Vesa Ahti – [4] Calvin Hemery | torstai 25.7., aika ei tiedossa

Karsinnan 1. kierros
Iiro Vasa – [11] Thomas Setodji 5-7, 1-6
Jeri Lassila – [2] Juan Bautista Torres 1-6, 2-6
Peetu Pohjola – [3] Gabi Adrian Boitan 3-6, 0-6
Roni Rikkonen – [12] Thomas Fancutt 4-6, 0-6

NELINPELI
1. kierros
Peetu Pohjola/Hermanni Tiainen – Jiri Barnat/Filip Duda 5-7, 0-6
Eero Vasa/Iiro Vasa – Dalibor Svrcina/Michael Verbensky | keskiviikko-ilta 24.7., päivän neljäs ottelu
Patrick Kaukovalta/Szymon Kielan – [4] Daniel Rincon/Inigo Cervantes | keskiviikko 24.7., päivän toinen ottelu

Jaa:

Seuraava uutinen: Tutustu Suomen vastustajiin… →