Viikkoennakko 31/2024 – Hietaranta kärkisijoitettu Savitaipaleen ammattilaiskilpailussa, Ruusuvuori ja Heliövaara Washingtonissa

29.7.2024  |  10:01  |  Ennakot

Kuluvalla viikolla seurataan suomalaisten otteita Savitaipaleen ammattilaiskilpailussa. Ruusuvuori ja Heliövaara pelaavat Washingtonin ATP-kilpailun ensimmäisellä kierroksella maanantai-iltana.

Hietaranta kärkisijoitettu Savitaipaleen ammattilaiskilpailussa

Savitaipaleen ammattilaisturnaus järjestetään jo 21. kerran. Tämän vuoden turnaus pelataan 29.7.-4.8. Kisan pääsarjassa ovat suoraan maailmanlistasijoitustensa perusteella Laura Hietaranta (WTA-368), Ella Haavisto (WTA-983) ja Aino Alkio. Lappeenrantalaislähtöinen Hietaranta voitti viime kesänä nelinpelin yhdessä Luca Udvardyn kanssa Savitaipaleella; tänä kesänä Hietaranta on kaksinpelin ykköseksi sijoitettu ja tulossa innoissaan pelaamaan kotikisaansa.

”Kisa on aina hyvin järjestelty ja toivottavasti saadaan hyvin katsojia taas paikalle. Hieno mahdollisuus pelata ammattilaiskisaa kotiyleisön edessä ja odotan innolla pelien alkua.”

Turnauksen kaksinpelin pääsarjaan myönnettiin villit kortit Stella Remanderille, Venla Ahdille, Milla Kotamäelle ja Aada Innalle. Inna joutui kuitenkin vetäytymään kilpailusta loukkaantumisen vuoksi ja samalla vapautunut villi kortti myönnettiin Nuppu Palmille. Pääsarjan lisäksi karsinnoissa on mukana useita suomalaisia. Kilpailu käynnistyy maanantaina karsinnoilla ja ensimmäisen kierroksen ottelut ovat ohjelmassa tiistaista alkaen.

AIKATAULU
Maanantai 29.7. – kaksinpelin karsinta
Tiistai 30.7. – kaksin- ja nelinpelin 1. kierros
Keskiviikko 31.7. – kaksin- ja nelinpelin 1. kierros
Torstai 1.8. – kaksin- ja nelinpelin 2. kierros
Perjantai 2.8. – kaksinpelin puolivälierät ja nelinpelin välierät
Lauantai 3.8. – kaksinpelin välierät ja nelinpelin loppuottelu
Sunnuntai 4.8. – kaksinpelin loppuottelu

OP SAVITAIPALE OPEN
TURNAUSSIVUSTO – ILMOITTAUTUNEET, KAAVIOT, OHJELMA

Ruusuvuori ja Heliövaara Washingtonin ATP-kilpailussa

Kuva: Getty Images

Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ovat mukana Yhdysvalloissa Washingtonin ATP 500 -luokan kilpailussa tällä viikolla. Kovilla ulkokentillä pelattava turnaus on suomalaisten ensimmäinen nurmikauden jälkeen.

Ruusuvuori (ATP-69) pelaa ensimmäisellä kierroksella kroatialaista Borna Coricia (ATP-84) vastaan. Pelaajat ovat kohdanneet toisensa kerran aiemmin kolme vuotta sitten, jolloin kroatialainen oli vahvempi suoraan kahdessa erässä. Ottelu on ohjelmassa maanantaina noin klo 19.30. Washingtonin kilpailu on suomalaisen ensimmäinen ilman valmentaja Federico Riccia, jonka kanssa menestynyt yhteistyö tuli päätökseen (lue lisää).

Wimbledonin voittajat Heliövaara (nelinpelin ATP-15) ja Henry Patten (ATP-19) ovat Washingtonin kilpailun kärkisijoitettuja ja kohtaavat avauskierroksella kaksikon Ivan Dodig (nelinpelin ATP-20)/Ben Shelton (ATP-14). Ottelu on ohjelmassa noin klo 22.30.

ATP 500 | WASHINGTON

18-vuotiaiden maajoukkue Summer Cupissa, 13-vuotiaat PM-kilpailuissa

Oskari Paldanius

Kuluvalla viikolla juniorimaajoukkueet ovat vauhdissa. Tšekeissä pelataan 18-vuotiaiden EM-joukkuekilpailu, Summer Cup, 31.7.-2.8. Suomen joukkue osallistuu poikien sarjaan kokoonpanolla Linus Lagerbohm (HVS), Oskari Paldanius (Smash) ja Otso Martikainen (HVS) sekä kapteeni Ville Tuovinen.

16- ja 18-vuotiaiden ikäluokassa osallistuminen perustuu ikäluokan TE- ja ITF-rankingeihin. Tälle kesälle 18-vuotiaiden poikien joukkue täytti ehdot osallistumiselle. Tarkat valintakriteerit löytyvät nuorten maajoukkuetoiminnan -sivustolta.

Tanskassa pelataan 13-vuotiaiden PM-kilpailut 30.7.-1.8. Kilpailuun Norja, Ruotsi ja Tanska. Kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan ottelun, joka sisältää neljä kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä. Joukkueet muodostuvat viidestä pojasta ja tytöstä. Suomen joukkueessa pelaavat pojat Adam Napari (HVS), Ahti Pihlajaniemi (HVS), Arvi Kauhanen (HVS), Jimi Juvonen (HVS) ja Mikael Lehtinen (HVS) sekä tytöt Lily Hagelberg (HVS), Siiri Metsäranta (HVS), Sonia Sirenius (HVS), Stella Hanttu (ETS) ja Vanessa Lagerlöf (Smash). Kapteeneina toimivat Piia Suomalainen ja Aleksi Tuukkanen.

Lisäksi kuluvalla viikolla suomalaisjunioreita pelaa alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa.

SUMMER CUP 18-VUOTIAAT
PM-KILPAILUT 13-VUOTIAAT
J100 ITF WORLD TENNIS TOUR | PUOLA
ALLE 16-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | SAKSA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, SUPER KATEGORIA | SAKSA
ALLE 14-VUOTIAAT TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LIETTUA

Hangossa senioreiden ITF-kilpailu

Senioreiden ITF-kilpailu Scandinavian EB Championships by Mandatum pelataan Hangossa 29.7.-3.8. Kilpailussa on mukana useita suomalaisia ja sarjoja pelataan 30-vuotiaista ylöspäin.

MT700 HANKO

Jaa:

Seuraava uutinen: Savitaipaleen ammattilaisturnauksen kaksinpeli… →