Porsche Junior Team Finland: 18-vuotiaat EM-joukkuekilpailun kuudes

8.8.2024  |  13:59  |  Raportit

Otso Martikainen, Linus Lagerbohm, Oskari Paldanius, Ville Tuovinen

Suomen 18-vuotiaiden maajoukkue sijoittui EM-joukkuekilpailussa Summer Cupissa sijalle kuusi.

Tennis Europen Summer Cupeja, EM-joukkuekilpailu, on pelattu jo vuodesta 1976 alkaen. Yhdessä maaottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja nelinpeli.

18-vuotiaiden maajoukkueen muodostivat Summer Cupissa Linus Lagerbohm (HVS), Oskari Paldanius (Smash) ja Otso Martikainen (HVS) sekä kapteeni Ville Tuovinen.

Suomen joukkue eteni lopputurnaukseen kahdeksan parhaan maan joukkoon viime viikolla voitettuaan oman alkulohkonsa Tšekeissä. Joukkue kukisti Viron ja Puolan suoraan 3-0 lukemin, jonka jälkeen loppuottelussa joukkue kaatoi Saksan tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1.

Alkulohkon tulokseen joukkueen kapteeni Tuovinen oli enemmän kuin tyytyväinen:

”Puhtaalla pelillä päästiin alkulohkosta jatkoon ja se oli erinomainen suoritus.”

Summer Cupin lopputurnaus oli ohjelmassa Ranskan Lyonissa 5.-7.8. Puolivälierissä joukkue koki ensimmäisen tappion, kun Italia onnistui voittamaan molemmat otteluparin kaksinpelit tiukasti. Tappio puolivälierissä tarkoitti tippumista jatkosarjaan, jonka ensimmäisessä ottelussa Suomi kuitenkin kukisti Slovenian ja pelasi näin keskiviikkona Ranskaa vastaan sijoista 5-6. Lopulta yli viikon kisarupeama päättyi tappioon isäntämaajoukkuetta vastaan, kun Ranska kukisti Suomen 2-0. Poikien maajoukkueen lopullinen sijoitus EM-joukkuekilpailussa oli näin ollen kuudes.

Lopputurnauksen taso oli korkea ja Suomen 18-vuotiaiden maajoukkue esiintyi siellä mallikkaasti. Summer Cupin kokonaissaldoksi jäi neljä voittoa ja kaksi tappiota.

”Ranskassa oli todella kovatasoinen finaalilohko. Isoilla mailla oli kaikki parhaat pelaajat mukana ja pelaajien taso oli todella korkea. Pojat pääsivät pelaamaan korkean vaatimuksen otteluita Euroopan kärkeä vastaan ja esiintyivät hienosti. Hävittiin kaksi ottelua viikon aikana, mutta nekin oli tasaisia vääntöjä. Finaaliturnaukseen pääseminen ei ole arkea joka vuosi, mutta näytimme, että pystymme pelaamaan täällä tasapäisesti muita vastaan. Nämä on niitä otteluita mihin pitääkin päästä pelaamaan.”

SUMMER CUP LOPPUTURNAUS 18-VUOTIAAT | RANSKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Vasa ja Kaukovalta… →