Viikkokatsaus 32/2024 – Vasa ja Kaukovalta kaksinpelin puolivälierissä ja nelinpelin välierissä Vaasassa, juniorit vauhdissa kilpakentillä

9.8.2024  |  08:44  |  Raportit

Tällä viikolla on riittänyt tapahtumia. Ammattilaiskentillä Heliövaara/Patten joutuivat jättämään kesken ottelun Montrealissa, Kaukovalta ja Vasa ovat menestyneet Wasa Openissa ja Haavisto on jatkossa Irlannissa. Junioreissa 14-vuotiaat ratkovat ulkokenttien Suomen mestaruuksia, 18-vuotiaiden maajoukkue saavutti kuudennen sijan EM-joukkuekilpailussa ja suomalaiset ovat menestyneet Hangon alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailussa.

Heliövaara/Patten luovuttivat Montrealin Mastersissa

Harri Heliövaara ja Henry Patten pelasivat kuluvalla viikolla kauden viidennessä Masters-kilpailussa Montrealissa. Kahdeksanneksi sijoitetut Heliövaara (nelinpelin ATP-13)/Patten (nelinpelin ATP-14) kohtasivat avauskierroksella kaksinpelaajat Ben Shelton/Alexander Bublik.

Suomalais-brittiläinen pari joutui jättämään avauskierroksen ottelun kesken tilanteessa 6-7, 1-2. Heliövaara ja Patten törmäsivät toisiinsa pallontavoittelu tilanteessa ensimmäisen erän katkaisupelissä ja iskivät päänsä yhteen. Kaksikko pystyi jatkamaan ottelua hetken, mutta lopulta keskeyttivät ottelun toisen erän kolmannen pelin jälkeen pahoinvoinnin vuoksi. Heliövaara kirjoitti blogissaan, että uskoo parin olevan pelikuntoisia ensi viikolla pelattavassa Cincinnatin Masters-kilpailussa.

MASTERS 1000 | MONTREAL

Kaukovalta ja Vasa Wasa Openin puolivälierissä – nelinpelin välierissä suomalaiskohtaaminen

Vaasa Sportparkissa pelataan kolmatta vuotta putkeen miesten $15,000 ITF-ammattilaisturnaus. Suomalaisista kilpailun kahdeksan parhaan joukossa nähdään Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa.

Kilpailun kärkisijoitettu Vasa voitti avauskierroksella suomalaisten kohtaamisessa villin kortin kilpailuun saaneen Jeri Lassilan 6-3,6-4. Toisella kierroksella Vasa urakoi täydet kolme erää, mutta selvitti tiensä puolivälieriin. Kahdeksan parhaan joukossa nähdään kaksi suomalaista, kun viime vuoden finalisti Kaukovalta on niin ikään voittanut viikon kaksi otteluaan.

Kilpailun toisella kierroksella pelasivat myös avauskierroksella voitot napanneet Vesa Ahti ja Iiro Vasa. Molempien turnaus kaksinpelissä päättyi kuitenkin torstaina tappioihin. Turnauksen pääsarjassa pelasi yhteensä kahdeksan suomalaista. Avauskierrokselle jäivät Lassilan lisäksi Emil MatikainenPeetu Pohjola ja karsija Aleksi Löfman.

Nelinpelin välieriin tiensä ovat raivanneet Vasan veljekset sekä Kaukovalta yhdessä puolalaisen parinsa kanssa. Nelinpelin finaalissa nähdään varmuudella sinivalkoista väriä sillä parit kohtaavat toisensa välierissä perjantaina. Ohjelmassa on myös kaksinpelin puolivälierät.

Suomalaisten kaksinpeliottelut
2. kierros

[1] Eero Vasa – Attila Dominik Boros, HUN 6-4, 4-6, 6-4
[4] Patrick Kaukovalta – Timothy Carlsson Seger, SWE 6-3, 6-4
[5] Iiro Vasa – Alvin Nicholas Tudorica, CAN 2-6, 3-6
Vesa Ahti – Timofey Stepanov, SUI 1-6, 3-6

1. kierros

[1] Eero Vasa – Jeri Lassila 6-3, 6-4
[4] Patrick Kaukovalta – Henrik Bladelius, SWE 2-6, 6-3, 6-4
[5] Iiro Vasa – Fred Simonsson, SWE 6-7, 6-4, 6-3
Vesa Ahti – Boris Butulija, SRB 7-6, 1-6, 6-1
Aleksi Löfman – Attila Dominik Boros, HUN 6-2, 6-7, 4-6
Peetu Pohjola – Guillaume Dalmasso, FRA 1-6, 4-6
Emil Matikainen – Timothy Carlsson Seger, SWE 2-6, 6-7

WASA OPEN
TURNAUSSIVUSTO – ILMOITTAUTUNEET, KAAVIOT, OHJELMA

Vaasan kilpailun lisäksi ammattilaiskiertueella Ella Haavisto on selvittänyt tiensä puolivälieriin Irlannissa. Haavisto on voittanut kaksi ottelua suoraan kahdessa erässä. Aino Alkion tie samaisessa turnauksessa katkesi karsintafinaaliin.

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | IRLANTI

18-vuotiaiden poikien maajoukkue EM-finaaliturnauksessa

Porsche Junior Team Finland: Otso Martikainen, Linus Lagerbohm, Oskari Paldanius, Ville Tuovinen

18-vuotiaiden poikien maajoukkue sijoittui EM-joukkuekilpailun Summer Cupin kuudenneksi.

Suomen joukkue eteni EM-lopputurnaukseen kahdeksan parhaan maan joukkoon viime viikolla voitettuaan oman alkulohkonsa Tšekeissä. Joukkue kukisti Viron ja Puolan suoraan 3-0 lukemin, jonka jälkeen loppuottelussa joukkue kaatoi Saksan tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1.

Summer Cupin lopputurnauksen puolivälierissä joukkue koki ensimmäisen tappion Italiaa vastaan. Tappio puolivälierissä tarkoitti tippumista jatkosarjaan, jonka ensimmäisessä ottelussa Suomi kuitenkin kukisti Slovenian. Yli viikon kisarupeama päättyi tappioon isäntämaajoukkuetta vastaan, kun Ranska kukisti Suomen 2-0. Poikien maajoukkueen lopullinen sijoitus EM-joukkuekilpailussa oli näin ollen kuudes (lue lisää).

Suomen joukkueen muodostivat Linus Lagerbohm (HVS), Oskari Paldanius (Smash) ja Otso Martikainen (HVS) sekä kapteeni Ville Tuovinen.

SUMMER CUP 18-VUOTIAAT FINAALITURNAUS | RANSKA

Hangossa junioreiden ITF-kilpailu

Hangossa pelataan kuluvalla viikolla J30-kategorian alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailu. Mukana massakentillä on nähty runsaasti suomalaisjunioreita niin tyttöjen kuin poikien sarjassa. Parhaina suomalaisina kaksinpelin välieriin ovat edenneet Milla Kotamäki (TaTS), Nuppu Palm (Smash) ja Leo Stenlund (ÅLK). Lisäksi nelinpelin finaaleissa nähdään suomalaisia, kun loppuotteluissa pelaavat parit Iida Heinonen (HLK)/ Ilona Haavisto (TaTS) ja Stenlund/ Niklas Korsström (GT).

J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | HANKO

Junioreiden SM-liigacup päätökseen Vierumäellä, 14-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut Kaarinassa

Viime viikonloppuna käynnistynyt junioreiden SM-liigacup saatiin päätökseen tiistaina. Seurajoukkueet kilpailivat 11-, 13- ja 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa SM-mitaleista. Kilpailun kaaviot ja tulokset ovat kokonaisuudessa nähtävillä Ässässä. Lue lisää kilpailusta täältä.

Perjantaina käynnistyy 14-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut Kaarinassa (lue lisää). Kyseessä on samalla kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu. Myös 10-vuotiaat pelaavat viikonloppuna Tuusulassa. Kilpailuiden kaaviot ja otteluohjelmat ovat julkaistu Ässään. 12- ja 16-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut ovat ohjelmassa ensi viikolla.

JUNIOREIDEN SM-LIIGACUP
5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 14V | ÅLK, KAARINA
5. FAZER JGP 10V | TTS, TUUSULA

Senioreiden SM-kilpailut Hyvinkäällä

Hyvinkäällä käynnistyi keskiviikkona senioreiden nelinpelin ja sekanelinpelin SM-kilpailut. Vuorossa on vitosten sarjat eli SM-mitaleista kilpaillaan 35-65 -vuotiaiden ikäluokissa.

SENIOREIDEN SM-KILPAILUT, 4-PELIT | HYTS, HYVINKÄÄ

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Varsinaisen edustusseuran ja… →