Kotamäki ja Stenlund ITF-junioriturnausvoittoihin Hangossa

10.8.2024  |  15:04  |  Raportit

Tampereen Tennisseuran Milla Kotamäki sekä Åbo Lawn-Tennis Klubbin Leo Stenlund juhlivat alle 18-vuotiaiden kaksinpelin ITF-turnausvoittoa Hangossa. Stenlund tuuletti voittoa myös nelinpelissä.

15-vuotias Kotamäki oli kilpailun ykkössijoitettua ja marssi turnausvoittoon viidellä voitolla viikon aikana. Suomalainen voitti perjantaisessa välierässään tanskalaisen Caroline Hermanns 3-6, 6-3, 6-4 ja lauantaisessa finaalissa neljänneksi sijoitetun latvialaisen Laura Sparninan 7-6(2), 6-2.

Viidenneksi sijoitettu Stenlund pelasi vakuuttavasti läpi viikon häviämättä erääkään. Välierissä Stenlund kukisti toiseksi sijoitetun latvialaisen Aleksanders Sotikovsin 6-3, 6-1 ja finaalissa kolmanneksi sijoitetun ruotsalaisen William Kjellbergin 6-1, 7-6(4).

Kaksinpelin ITF-turnausvoitto oli Stenlundin uran ensimmäinen. Kotamäelle ITF-turnausvoitto oli puolestaan kolmas; ensimmäinen tuli viime vuonna Pajulahdessa ja toinen aiemmin kesällä Kaarinassa.

Nelinpelissä nähtiin niin ikään menestystä Hangossa, kun poikien sarjan turnausvoittoon ylsivät Stenlund ja Niklas Korsström (GT). Tyttöjen loppuottelussa Iida Heinonen (HLK)/ Ilona Haavisto (TaTS) jäivät hopealle.