Kanerva ja Ketola juhlivat 14-vuotiaiden Suomen mestaruutta

13.8.2024  |  13:19  |  Raportit

14-vuotiaiden ulkokenttien Suomen mestaruutta juhlivat Kaarinassa HVS-Tenniksen Annina Kanerva ja Kaius Ketola.

Neljä päivää kestäneet ulkokenttien SM-kilpailut, samalla kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu, saatiin päätökseen maanantaina. Poikien kaksinpelin Suomen mestaruutta tuuletti Ketola. Loppuottelussa kohtasivat kaksi korkeimmalle sijoitettua pelaajaa, kun hopealle ylsi Aatu Niemelä (Smash). Loppuottelussa pelattiin täydet kolme erää ja Ketola nappasi voiton lopulta lukemin 0-6, 6-1, 6-4. Pronssille ylsivät Akseli Finnilä (EVS) ja Oskari Jämsä (HVS).

Kanerva kirkasti viime vuoden hopeamitalin ja juhli kultaa tyttöjen sarjassa. Finaalissa kaatui seuratoveri Sonia Sirenius (HVS), joka oli kukistanut matkalla loppuotteluun kaksi korkeammalle sijoitettua pelaajaa. Pronssimitalit saivat Vanessa Lagerlöf (Smash) ja Lily Hagelberg (HVS).

Nelinpelin SM-kultaa juhlivat poikien sarjassa Finnilä/ Eetu Kilpinen (GT) sekä Lagerlöf/ Stella Hanttu (ETS).  Sekanelinpelin kultaiset mitalit ripustettiin puolestaan Tampereen Tennisseuran Sisu Mäkisen ja Fanny Keskisen kaulaan.

10-vuotiaat pelasivat niin ikään viikonloppuna Fazer JGP -osakilpailua Tuusulassa. 12- ja 16-vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut ovat ohjelmassa tällä viikolla Lahdessa ja Hyvinkäällä.

5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 14V | ÅLK, KAARINA
5. FAZER JGP 10V | TTS, TUUSULA

Loppuottelut 14-vuotiaat

[1] Aatu Niemelä, Smash – [2] Kaius Ketola, HVS 6-0, 1-6, 4-6
[1] Annina Kanerva, HVS – [6] Sonia Sirenius, HVS 6-3, 7-6(0)

[3] Akseli Finnilä, EVS/ Eetu Kilpinen, GT – Sampo Mäkinen, TaTS/ Sisu Mäkinen, TaTS 6-0, 7-6(5)
[3] Stella Hanttu, ETS/ Vanessa Lagerlöf, Smash – [4] Kerttu Korpinen, JTS/ Lucia Mononen Gomez, ÅLK 7-5, 6-4

[2] Sisu Mäkinen, TaTS/ Fanny Keskinen, TaTS – [3] Eelis Illikainen, OVS/ Dora Kemppainen, OVS 6-2, 6-7(5), 11-9