Fazer JGP: 12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut vauhdissa Hyvinkäällä ja Lahdessa

18.8.2024  |  22:11  |  Raportit

12- ja 16-vuotiaiden SM-kilpailut käynnistyivät perjantaina Hyvinkäällä ja Lahdessa. Kyseessä on samalla kauden 5. Fazer JGP -osakilpailu.

Lahdessa 16-vuotiaiden kilpailussa kärkisijoitetut Ilona Haavisto (TaTS) ja Emma Tuominen (Smash) ovat edenneet odotetusti välieriin. Haavisto on ollut vakuuttava häviten ainoastaan yhden pelin kahdessa ottelussa. Välierissä Haavisto kohtaa seurakaveri Hanna Vännin (TaTS) ja Tuominen viime viikolla 14-vuotiaiden Suomen mestaruutta juhlineen Annina Kanervan (HVS).

Poikien sarjassa ykkössijoitetun Lucas Erikssonin (ÅLK) vetäytyminen avasi muille pelaajille kaaviota. Välieriin ovat edenneet yläosassa kaaviota Verneri Riikonen (Smash) ja Leevi Metsäranta (HVS). Kaavion toisella puolella jatkossa ovat toiseksi sijoitettu Alex Tuomolin (HVS) ja Frans Rönnholm (ÅLK).

12-vuotiaiden SM-kilpailut ratkotaan puolestaan Hyvinkään Urheilupuistossa. Poikien sarjan ykkössijoitettu Eino Koivisto (HVS) hakee tänä vuonna jo ikäluokan toista Suomen mestaruutta voitettuaan maaliskuussa sisäkenttien SM-kultaa. Koivisto on edennyt välieriin ja kohtaa seuraavaksi seurakaverin Max Kärkkäisen (HVS). Yhteensä välierissä on kolme HVS-Tenniksen pelaajaa, kun Magnus Hellman kohtaa toisessa semifinaalissa Severi Pietilän (V-P).

Tyttöjen sarjassa ykkössijoitettu Stella Hanttu (ETS) ja kakkossijoitettu Pihla Jouhten (HVS) ovat edenneet vakuuttavasti neljän parhaan joukkoon. Molemmat saavat vastaansa niin ikään hienosti esiintyneet Tampereen Tennisseuran edustajat, kun Hanttu kohtaa välierissä karsinnat selvittäneen Sofia Petterssonin ja Jouhten Ellen Keskisen.

Kilpailuiden kaikki kaaviot ja tulokset ovat näkyvillä Ässässä. Kaksin- ja nelinpelin SM-mitalistit selviävät maanantaina sekä 16-vuotiaiden sekanelinpelin voittajat.

Ensimmäiset kultamitalit ovat kuitenkin jo jaettu, kun 12-vuotiaiden sekanelinpelin Suomen mestaruutta juhlivat sunnuntaina Koivisto/Jouhten. Loppuottelussa kaatuivat Ilari Haavisto (TaTS)/Keskinen 6-3, 6-2.

14-vuotiaiden SM-kilpailut olivat ohjelmassa viime viikonloppuna (lue lisää).

5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 16V | LVS, LAHTI
5. FAZER JGP, SM-KILPAILUT 12V | HYTS, HYVINKÄÄ

Kaksinpelin välierät

16-vuotiaat

[1] Ilona Haavisto, TaTS – [8] Hanna Vänni, TaTS
[2] Emma Tuominen, Smash – [5] Annina Kanerva, HVS

[9] Verneri Riikonen, Smash – Leevi Metsäranta, HVS
[2] Alex Tuomolin, HVS – Frans Rönnholm, ÅLK

12-vuotiaat

[1] Stella Hanttu, ETS – Sofia Pettersson, TaTS
[2] Pihla Jouhten, HVS – Ellen Keskinen, TaTS

[1] Eino Koivisto, HVS – [6] Max Kärkkäinen, HVS
[2] Severi Pietilä, V-P – [5] Magnus Hellman, HVS

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 34/2024 – →