Finnish Tour paketoidaan ulkokauden osalta tulevana viikonloppuna Turussa -”Odotan innoissani että saa näyttää parastaan Turun kisassa”

22.8.2024  |  10:00  |  Ennakot

Iiro Vasa, kuva: WIP Open

Kuluvan TEHO Finnish Tour-kauden viides osakilpailu pelataan tulevana viikonloppuna (23.-25.8)Turussa. Kilpailu on samalla kiertueen kisakalenterin viimeinen ulkokentillä käytävä tapahtuma. Hienot puitteet omaava Jarkko Nieminen Areena täyttyy jälleen kotimaan huippupelaajista, joten luvassa on taatusti laadukasta tennistä yhdistettynä hienoihin kamppailuihin.

Kisaformaatti toteuttaa pitkälti samaa kaavaa kuin aiemmissakin osakilpailuissa. Molemmissa sarjoissa pelit alkavat perjantaina ja lauantai-illalla selvillä ovat kummankin sarjan välieräparit. Tapahtuma huipentuu sunnuntaina, jolloin pelataan välierä- sekä finaalikamppailut. Nelinpelejä ei tällä kertaa pelata. Sunnuntaipäivän ratkaisuhetkiä voi jälleen seurata YouTube -kanavan kautta.

SIJOITETUT PELAAJAT

1. Stella Remander, HVS 1. Iiro Vasa, ÅLK
2. Clarissa Blomqvist, HTK 2. Leevi Säätelä, HVS
3. Emelie Gabran, ÅLK 3. Lauri Kiiski, TaTS
4. Marissa Minetti, TaTS 4. Peetu Pohjola, TaTS
5. Emma Kuusisto, JTS 5. Oskari Eerola, LVS
6. Saara Aerila, ÅLK 6. Otso Martikainen, HVS-Tennis
7. Satu Kyyrä, EVS 7. August Ehrnrooth, HLK
8. Karoliina Krook, HTK 8. Jeri Lassila, Smash

Vasalle riittää haastajia

Miesten sarjassa voittajaehdokkaita riittää jonoksi asti. Åbo Lawn-Tennis Klubbia (ÅLK) edustava ja ITF-kisoja kiertävä Iiro Vasa nähdään pitkästä aikaa mukana kotimaan pääkiertueella. Kotikonnuillaan kisaava Vasa on Turun kilpailussa ykkössijoitettuna. Itseluottamusta uhkuva 21-vuotias turkulainen tiedostaa hyvin, että parhaimpaansa on kuitenkin pystyttävä, mikäli voitosta haluaa kamppailla.

”Tosi hyvillä fiiliksillä Turkuun. On tullut treenattua tällä viikolla hyvin niin odotan innoissani että saa näyttää parastaan Turun kisassa. Asun 15 minuutin kävelymatkan päässä Areenalta, joten on aina luksusta, kun saa kisata ja silti nukkua omassa sängyssä”, Vasa veisteli.

Viime keväänä runsaasti yliopistopelejä alleen saanut Vasa uskoo toistojen ja laadukkaiden treenijaksojen siivittävän häntä Turussa hyvään lopputulokseen.

”Oma peli on hyvässä mallissa! Kesän aikana oon saanut hyviä pelejä ja voittoja, jotka ovat ruokkinut itseluottamusta. Tavoitteena on kisavoitto, mutta tiedän että se ei tule olemaan helppoa kun on paljon hyviä pelaajia kisassa mukana. Peli kerrallaan ajatuksella menen kisoihin ja pyrin tosiaan näyttämään parastani”, Vasa jatkoi.

Kaaviossa Vasan avauskierroksen vastustajaksi on arvottu Tennis Club Tapiolaa edustava Martin Tirkkonen. Vasan ohella sijoitettuihin kuuluu myös viidenneksi sijoitettu Oskari Eerola (LVS), jonka kausi on sujunut vaihtelevasti. Pienet vammat ovat kiusanneet lahtelaistaustaisen Eerolan harjoittelua, mutta nyt mies vakuuttaa pelinsä löytäneen pitkästä aikaa oikeille uomille. Viime vuonna Eerola juhli Turussa FT-osakilpailun voittoa. Eerolan avauskierroksen vastustaja on kaaviossa villin kortin kisaan saanut Frans Rönnholm (ÅLK).

”Oma peli alkaa pitkästä aikaa olla hyvällä mallilla varsinkin, kun on päässyt takaisin koville kentille. Treenit on sujunut hyvin viime aikoina, toivottavasti se näkyy myös kilpapeleissä Turussa. Tavoitteena on lähteä puolustamaan viime vuoden mestaruutta, pelillisesti päästä takaisin omalle tasolle heikommin menneen kesän jälkeen”, Eerola linjasi.

Oskari Eerola janoaa Turussa turnausvoittoa

Miesten sarjan mustiin hevosiin voidaan Eerolan lisäksi laskea ainakin ulkokenttien Suomenmestaruuden kesällä nimiinsä vienyt kahdeksanneksi sijoitettu Jeri Lassila (Smash), viime FT-kisassa välierävaiheeseen yltänyt Leevi Säätelä (HVS) sekä tottakai ikinuori Lauri Kiiski (TaTS).

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Naisten sarja valmis yllätyksille

Ennakkoon olisi helppo sanoa, että naisissa voittaja tulee olemaan joku kolmesta kärkisijoitetusta. Mutta aikaisemmat osakilpailut ovat osoittaneet sen, ettei käsikirjoitusta kannata laatia ennen kuin pelit on saatu pelattua. Esimerkkejä on monia: ykkössijoitettuna Turun kisaan lähtevä Stella Remander (HVS) oli mukana kesäkuun alussa järjestetyssä Variston FT-osakilpailussa, mutta tie nousi pystyyn puolivälierissä. Turussa kakkossijoitettu Clarissa Blomqvist (HTK) juhli puolestaan voittoa Varistossa, mutta putosi seuraavassa osakilpailussa Hangossa jo toisella kierroksella.

Kestääkö Stella Remanderin kilpailuhermot Turussa?

Hangossa voiton nimiinsä korjannut kolmossijoitettu Emelie Gabran (ÅLK) on Turussa taatusti vahva tekijä, muttei hänenkään voittonsa ole kirkossa kuulutettu. Varmaa ja tarkkaa peruspeliä Hangossa esittänyt Gabran lähtee Turun kisaan luottavaisin mielin ja levänneenä.

”Hyvällä fiiliksellä lähdetään kisaamaan, hauska olla Turussa ja kiva vaihteeksi pelata ulkokisa kovalla kentällä. Olen pitänyt vähän lomaa viime FT-kisan jälkeen, mutta tosi kiva päästä nyt taas pelaamaan. Tavoitteena on yksinkertaisesti pelata omaa parasta peliä”, Gabran totesi.

Gabranin seurakaveri ja Turussa kuudenneksi sijoitettu Saara Aerila (ÅLK) löysi hienosti peliään Hangossa ja ylsi aina finaaliin asti. Kokenut Aerila on tulevan viikonlopun koitoksessa varmasti valmiina myös taistelemaan voitosta.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Nuorten kesän arvokilpailuiden… →