WTA-rankingin ansainnut Blomqvist edennyt jo välieriin Ruotsissa – ” on ihan jäätävän iso luotto tekemiseen”

23.8.2024  |  19:32  |  Raportit

Hangon Tenniskerhon Clarissa Blomqvist on erinomaisessa vireessä ITF-ammattilaiskisassa Ruotsissa.

Blomqvistille viikon alku oli jo tärkeä sekä varmasti ikimuistoinen. Pelaaja otti kolmannen voittonsa pääsarjassa ITF-tasolla, mikä tarkoitti WTA-rankingin saamista. Blomqvist kertoi SM-kisojen aikaan pelaavansa nyt enemmän ammattilaiskisoja ja nyt ansaittu WTA-ranking tulee mahdollistamaan suoria pääsarjapaikkoja karsintojen sijaan tulevaisuudessa. Blomqvist liittyy Anastasia Kulikovan (WTA-350), Laura Hietarannan (WTA-374) ja Ella Haaviston (WTA-967) seuraan WTA-rankingin omaavien suomalaisten joukkoon.

”Tällä hetkellä peli kulkee kokonaisuudessaan aika hyvin; on ihan jäätävän iso luotto tekemiseen”, sanoi Blomqvist.

Tämän viikon ilonaiheet eivät jääneet suinkaan yhteen pääsarjavoittoon. Tarina on vielä kesken. Karsinnat selvittänyt Blomqvist on voittanut jo kolme ottelua pääsarjassa, eli matka on vienyt jo välieriin. Puolivälierässä voimakaslyöntinen Blomqvist voitti kolmanneksi sijoitetun Johanne Christine Svendsenin (WTA-675) 2-6, 7-6(4), 7-6(2). Suomalaispelaaja on voittanut kaikki pääsarjapelinsä kolmessa erässä.

”Itseluottamus auttaa tekemään näitä comebackeja. Välillä tulee pieniä romahduksia pään sisällä ja joudun tappioasemiin, vaikka olen usein se joka vie peliä. Kuitenkin olen syttynyt ja alkanut taistelemaan niissä hetkissä, sillä kotiin en halua lähteä. Sää- ja kenttäolosuhteet olleet vähän hankalat läpi viikon ja on joutunut miettimään mitä siellä kentällä tekee. Omaa aggressiivista peliä kuitenkin saanut pelattua ja voitettua; en lähde muuttamaan taktiikkaa seuraavaankaan peliin.”

Lauantaisessa välierässä asettuu vastaan kuudenneksi sijoitettu Katerina Tsygourova (WTA-824).

W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

Jaa:

Seuraava uutinen: Blomqvist eteni jo… →