Davis Cup Finals: itseluottamusta onnistumisista ja matkasta sekä TOP10-sijoituksesta

27.8.2024  |  15:34  |  Ennakot

Suomi, Porsche Davis Cup Team Finland, saa Davis Cup Finals -alkulohkovaiheessa vastaansa tenniksen suurmaista Kanadan, Argentiinan ja Iso-Britannian.

”Turnaus lähestyy kovaa vauhtia. Siitä hetkestä lähtien, kun saimme tietoon vastustajat, on ollut käynnissä vastustajien analysointia. Nyt se kiihtyy, sillä Davis Cupissa on vireellä tosi iso merkitys ja nyt esimerkiksi nämä viimeiset viikot katsomme tarkkaan Henkan (Kontinen) kanssa tulevia vastustajia. Sitten lopulta pelipaikalla näkee tarkemmin missä maat menevät”, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

SUOMEN OTTELUT (ajat paikallista aikaa)
11.9. klo 13.00 Suomi – Iso-Britannia | osta liput Suomen fanikatsomoon
12.9. klo 13.00 Kanada – Suomi | osta liput Suomen fanikatsomoon
14.9. klo 13.00 Suomi – Argentiina | osta liput Suomen fanikatsomoon

Davis Cup Finalsin alkulohkovaihe pelataan neljällä eri paikkakunnalla 10.-15.9. Lohkojen kaksi parasta maata etenee kahdeksan parhaan maan finaalivaiheeseen Málagaan 19.-24.11.

Paperilla altavastaaja, mutta itseluottamusta löytyy

Ottelut pelataan Manchesterissa modernissa AO Arenassa, joka vetää tennisolosuhteissa 12 800 katsojaa. Viime vuoden kaltaista hurmosta ja suomalaiskatsojien ryntäystä, mikä nähtiin Splitissä ja erityisesti Málagassa, ei ennakkolipunmyynnin mukaan vielä ole havaittavissa kerrotaan järjestäjämaan taholta.

”Toivottavasti mahdollisimman moni tulee paikalle. Se on ihan varmaa, että siellä tulee olemaan äänekäs brittiyleisö ja huikea tunnelma. Kyllähän sitä mieluummin pelaa kotiyleisön edessä, mutta kyllä pelaajana ja kapteenina nauttii myös vierasasetelmasta. Koitetaan hiljentää kotiyleisö, onnistuessaan se on mahtava tilanne. Tosi rauhallisin mielin olen tällä hetkellä; sitä toivoo tietysti ja jännitän eniten, että saamme pelaajat terveenä paikalle ja ottelupäiviin. Sitten se on reilu peli ja paras voittakoon.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kun katsotaan maiden ilmoitettuja kokoonpanoja, on Suomi selvä altavastaaja. Iso-Britannian ja Argentiinan kaksin- ja nelinpelaajat muodostavat kovimmat kombinaatiot maailmanlistasijoitusten perusteella. Paperilla.

”Paperilla olemme altavastaajia; se ei ole mikään uusi tilanne. Kuitenkin hyvällä pelillä olemme tosi vaikeasti voitettava joukkue ja pystymme haastamaan sekä voittamaan kenet tahansa. Jokaisella maalla on kovaa osaamista niin kaksin- kuin nelinpeliin. Itselläni ja pelaajilla on vahva usko siihen, että jos saamme terveen ja hyvän valmistautumisen, niin aina on mahdollisuus.”

”Se on minusta hienoa, että päästään pelaamaan näitä otteluita: pieni maa vastaan valtavan suuri maa. Ja se että meillä on voittoja jo Kanadaa ja Argentiinaa vastaan on piste i:n päälle; ja nyt päästään pelaamaan brittejä vastaan heidän kotonaan.”

Kanada
Felix Auger-Aliassime
Denis Shapovalov
Gabriel Diallo
Milos Raonic
Vasek Pospisil

Suomi
Emil Ruusuvuori
Otto Virtanen
Eero Vasa
Harri Heliövaara
Patrik Niklas-Salminen

Iso-Britannia
Jack Draper
Cameron Norrie
Daniel Evans
Joe Salisbury
Neal Skupski

Argentiina
Sebastian Baez
Francisco Cerundolo
Tomas Martin Etcheverry
Andres Molteni
Maximo Gonzalez

Pelatut maaottelut
Suomi – Iso-Britannia 0-5, ottelut pelattu 1928, 1933, 1968, 1988, 1989
Suomi – Kanada 1-1, ottelut pelattu 1966 ja 2023 (Suomi voitti)
Suomi – Argentiina 1-1, ottelut pelattu 1960 ja 2023 (Suomi voitti)

Nieminen muistelee viime syksyn MM-kisojen alkulohkovaihetta Kroatiassa, jossa Suomi ja USA ratkaisivat keskinäisessä ottelussa jatkopaikan kohtalon.

”Se ottelu herätti kiinnostusta yli lajirajojen, sillä USA on niin iso maa ja tekijä urheilussa. Jo lähtökohtaisesti se kuulosti aika absurdilta, että Suomi kohtaa USA:n tenniksessä, ja että Suomi voitti USA:n. Vaikka ei yhtään seuraisi urheilua, niin sen ymmärtää olevan kova juttu ihan missä tahansa.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Davis Cup (@daviscup) jakama julkaisu

Maailmanlistan 10. – ”Onhan se upeaa, että olemme näin korkealla”

Suomi on tällä hetkellä maailmanlistan kymmenentenä, sijoitus on lohkon toiseksi paras Kanadan löytyessä 3., Iso-Britannian 12. ja Argentiinan 20.

”Onhan se upeaa, että olemme näin korkealla. Se osoittaa viime vuosien hyvää tekemistämme, siitä on osoituksena semifinaalipaikka viime vuodelta, ja kulkemaamme matkaa; siitä voi ammentaa itseluottamusta tähänkin turnaukseen.

Kapteeni kiittelee joukkuettaan ja ympärillään olevia henkilöitä valmistautumisesta sekä sen mahdollistamisesta.

”Mielestäni onnistumme erityisesti siinä ettemme tee yksittäisistä otteluista hirveätä numeroa. Teemme rutiinimme ja valmistautumisen niin hyvin kuin mahdollista riippumatta oliko vastassa suurmaa vai ei, iso tai pieni yleisö. Tavoitteemme on edetä jatkoon alkulohkosta; se ei tule olemaan helppoa. Ja unelmammehan on voittaa koko Davis Cup.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen komeasti toiselle… →