Heliövaara hakee kahta täysosumaa US Openissa

28.8.2024  |  07:06  |  Ennakot

Vuosi sitten Harri Heliövaara ja Anna Danilina olivat aloittamaisillaan ikimuistoista US Openia, joka päättyi mestaruusjuhliin. Nyt Heliövaara hakee täysosumia New Yorkissa niin nelin- kuin sekanelinpelissä.

US OPEN
Nelinpeli, 1. kierros
[6] Harri Heliövaara/Henry Patten – Sadio Doumbia/Manuel Guinard | keskiviikko n. klo 21.00

 

Sekanelinpeli
Harri Heliövaara/Anna Danilina – [1] Gabriela Dabrowski/Joe Salisbury

”Emmehän me ole pelaamalla vielä yhtään matsia tämän tason kisoissa hävinneet”

Heliövaara pelaa US Openin nelinpelin Henry Pattenin kanssa ja Danilinan kanssa puolustaa sekanelinpelin voittoa. Heliövaara/Patten saapuu hallitsevina grand slam -turnausvoittajina paikalle.

”Wimbledonin jälkeinen aika on ollut menoa ja vilskettä. Ensimmäiset pari viikkoa oli aika hurlumheitä, mutta kyllä se paluu arkeen tapahtui ja pikkuhiljaa pitää jättää taakseen se mitä Wimbledonissa tapahtui. Nyt aloitellaan seuraavaa grand slamia ja katseet ovat siellä; mennyttä kerkeää myöhemmin muistelemaan, mutta nyt keskitytään olennaiseen, eli tähän hetkeen”, kommentoi Heliövaara.

Heliövaaran ja Pattenin valmistautuminen ei sujunut parin suunnitelmien mukaisesti, mutta nyt vire ja olotila ovat kohdillaan.

”Kolme valmistavaa kisaa saimme alle. Ei mennyt ihan nappiin ja tuli muutama harmillinen tapahtuma loukkaantumisten johdosta. Toisaalta se toi hyvin maan pinnalle ja on hyvä tajuta ettei parhaita vastaan aina voi voittaa kaikkia kisoja, vaan tulee olla hereillä alusta asti.”

”Montrealin pääkolari oli kyllä erikoinen sattumus ja sitä seurannut aivotärähdys vei yllättävän pitkään. Nyt tehtiin US Openia edeltävällä viikolla testejä, jotka osoittivat ettei mitään ongelmia pitäisi enää olla. Pään terveyden osalta ollaan täydessä iskussa, mutta saattaahan sitä jotain pientä muuta urheilijalla olla, mutta mitään sellaista mikä estäisi pelaamisen täysipainoisesti ei onneksi ole.”

Kuudenneksi sijoitettu pari saa vastaansa ensimmäisellä kierroksella ranskalaisparin Manuel Guinard/Sadio Doumbia.

”Ensimmäisen kierroksen ranskalaisvastus ei kuitenkaan ole helpoimmasta päästä, sillä Doumbia on ainoa pelaaja, jota vastaan olemme ehtineet hävitä Henryn kanssa jo kahdesti; ensin Bukarestin finaalissa ja sitten Washingtonin toisella kierroksella. Hän ei ole missään nimessä kiertueen kovalyöntisin pelaaja, mutta runsaat lobbit ja vahva palautustyöskentely on aiheuttanut meille kyllä hieman harmaita hiuksia. Guinard sen sijaan on erittäin kovalyöntinen pelaaja, joka on keskittynyt pääasiassa kaksinpeliin ennen kun siirtyi tänä vuonna pelaamaan enemmän neluria”, kirjoitti Heliövaara blogissaan.

”Kovilla kentillä emme ole Henryn kanssa niin paljoa pelanneetkaan, mutta massa ja ruoho menivät niin hienosti, että toivon sen jatkuvan kovallakin. Syötön merkitys on iso. Sen huomaa myös, että muutkin ovat vahvoja kovilla kentillä, että harvalla on heikkouksia kovilla kentillä. Pitää pystyä parhaimpaansa jokaista vastaan. US Openissa on tosi nopeat kovat kentät, se sopii meille. Pystymme käyttämään sivukierresyöttöä ja ottamaan verkkoa haltuun; pääsemme pelaamaan meidän aggressiivista ja hyökkäävää peliä, mistä meidät parhaiten tunnetaan.”

Blogissaan Heliövaara nostaa myös faktan esille.

”Olen joka tapauksessa innoissaan, kun pääsemme jälleen Henryn kanssa Grand Slam -kentälle, sillä emmehän me ole pelaamalla vielä yhtään matsia tämän tason kisoissa hävinneet.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Patten toiselle kierrokselle… →