Virtanen komeasti toiselle kierrokselle US Openissa – ”Todella tyytyväinen ehjään suoritukseen”

27.8.2024  |  22:20  |  Raportit

Kuva: Jeff Dean / USTA

Karsinnat selvittänyt Otto Virtanen otti 6-3, 6-3, 6-7(4), 6-2 voiton ranskalaisesta Quentin Halysista US Openin ensimmäisellä kierroksella.

Viime vuonna US Openissa grand slam -pääsarjadebyyttinsä tehnyt Virtanen (ATP-125) kohtasi hieman itsensä kaltaisen pelaajan, kun vastassa oli hyväsyöttöinen ja aggressiivisesta pelistä tykkäävä, niin ikään karsinnat läpäissyt, Halys (ATP-119).

Virtanen oli lähellä viedä ottelun nimiinsä suoraan kolmessa erässä, kun hän pääsi kahteen ottelupalloon kiinni Halysin syöttövuorossa tilanteessa 6-3, 6-3, 6-5. Halys selvitti tilanteen ja vei erän vahvan tie-breikin johdosta. Neljännessä erässä ei Virtanen antanut sattumalle sijaa, vaan varmisti voittonsa kahden murron turvin. Virtanen löi ottelussa peräti 57 läpilyöntiä ja vain 13 helppoa virhettä; Halysin vastaavat lukemat olivat 43 /41.

”Matsi oli todella hyvä. Viime viikon otteluissa onnistuin voittamaan ei niin hyvällä pelillä, mutta nyt niiden kokemusten ja treenin ansiosta tuntui löytyneen paljon hyvää eikä oikein huonoa. Kaveri sai vain kaksi murtopalloa ja nekin heti ottelun alkuun; en välttämättä syöttänyt niin hyvin kuin pystyn, mutta syötön jälkeisissä lyönneissä onnistuin. Todella tyytyväinen ehjään suoritukseen”, kommentoi Virtanen.

Tämä on toinen kerta Virtaselle grand slamin toisella kierroksella; edeltävä kerta oli Wimbledonissa heinäkuussa.

Toisella kierroksella asettuu vastaan 10. sijoitettu Alex de Minaur (ATP-10). Ottelu pelataan torstaina noin klo 22.00 alkaen.