Virtanen hävisi de Minaurille

30.8.2024  |  00:16  |  Raportit

Kuva: Jeff Dean / USTA

Otto Virtanen hävisi Alex de Minaurille 5-7, 1-6, 6-7(3) toisella kierroksella US Openissa.

Virtanen (ATP-125) pelasi toista kertaa urallaan grand slam -turnauksen toisella kierroksella; edeltävä kerta oli heinäkuussa Wimbledonissa. Hyvinkääläislähtöinen pelaaja oli kovan paikan edessä, kun verkon toiselle puolelle asettui 10. sijoitettu australialainen de Minaur (ATP-10).

Australialainen oli tuttu suomalaisille viime vuoden Davis Cup Finalsin välierästä, kun hän kukisti Emil Ruusuvuoren suoraan kahdessa erässä. Nyt Virtanen aloitti ottelun ennakkoluulottomasti pitämällä puhtaasti syöttönsä ja murtamalla vastustajansa avaussyöttövuoron. Suomalaispelaaja kiihdytti 5-2 johtoon vahvojen peruslyöntiensä turvin, mutta de Minaur otti murron takaisin kriittisimmällä hetkellä 3-5 tilanteessa. Sitten alkoi vikkeläjalkaisen de Minaurin näytös, mikä toi hänelle erän 7-5.

Myös toinen erä alkoi australialaisen komennossa, kun hän otti heti murron; sen sijaan Virtanen otti lääkintätauon selälleen 1-2 tilanteessa. Erä meni vauhdilla tämän jälkeen de Minaurille 6-1.

Kolmas erä oli tiukempi. Virtasen syöttötyöskentely parantui huomattavasti, minkä ansiosta ratkaisu haettiin tie-breikistä. Kuitenkaan parannus ei tuonut muutosta otteluun, vaan lopulta de Minaur eteni kolmannelle kierrokselle erin 7-5, 6-1, 7-6(3).

”Matsi oli vähän vaikeampi kuin edelliset, huomasi että on maailmanluokan pelimies vastassa. Ei paljoa ilmaisia pisteitä tullut ja pallot tuli kovaa ja tarkasti. Myös kokemus näkyi tärkeissä hetkissä. Parempi voitti, ansaittu voitto hänelle”, kommentoi Virtanen ottelua.

Oman haasteensa toi ottelun alkupuolella tullut selkävamma.

”Harmittaa todella paljon; tänään oli pelifiilistä ja tuntui hyvältä, mutta vartin pelaamisen jälkeen selässä napsahti. Vaikea sanoa mitä tässä pitää nyt tehdä, mutta ei hyvältä näytä alustavasti. Varmasti tehdään kaikki, että ollaan Davis Cupissa iskussa. Kuitenkin US Open oli positiivinen reissu. Opit mukaan ja tärkeimpänä kroppa kuntoon.”

US OPEN

Heliövaara/Patten jatkaa perjantaina otteluitaan

Suomalaisten katseet kiinnittyvät seuraavaksi nelinpelissä Harri Heliövaaraan ja Henry Patteniin sekä sekanelinpelissä hallitsevaan mestaripariin Heliövaara/Anna Danilina.

Nelinpelin 2. kierros
[6] Harri Heliövaara/Henry Patten – Dominic Stricker/Flavio Cobolli | perjantai klo 20.00

Sekanelinpelin 1. kierros
Harri Heliövaara/Anna Danilina – [1] Gabriela Dabrowski/Joe Salisbury | perjantai noin klo 00.00

Lisäksi ensi viikolla poikien pääsarjassa nähdään Oskari Paldanius.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 35/2024 – →