Viikkokatsaus 35/2024 – Heliövaara/Patten jatkossa US Openissa, Virtanen tippui toisella kierroksella

30.8.2024  |  09:29  |  Raportit

Heliövaara jatkaa US Openissa, Virtanen tippui toisella kierroksella. ITF-kiertueella Kaukovalta on edennyt nelinpelin välieriin. Vierumäellä juniorit pelaavat Tennis Europe -turnauksessa.

Heliövaara/Patten US Openin toisella kierroksella, Virtanen taipui de Minaurille

Otto Virtasen ottelut päättyivät kauden viimeisessä grand slam -kilpailussa toiselle kierrokselle. Karsinnat selvittänyt Virtanen (ATP-125) voitti avauskierroksella ranskalaisen Quentin Halysin (ATP-119) komeasti 6-3, 6-3, 6-7(4), 6-2. Kyseessä oli Virtasen uran toinen pääsarjavoitto grand slam -kilpaluissa, ensimmäinen tuli aiemmin kesällä Wimbledonissa. Toisella kierroksella vastus koveni, kun suomalainen kohtasi kymmenenneksi sijoitetun Alex de Minaurin. Australialainen eteni jatkoon suoraan kolmessa erässä 5-7, 1-6, 6-7(3).

”Matsi oli vähän vaikeampi kuin edelliset, huomasi että on maailmanluokan pelimies vastassa. Ei paljoa ilmaisia pisteitä tullut ja pallot tuli kovaa ja tarkasti. Myös kokemus näkyi tärkeissä hetkissä. Parempi voitti, ansaittu voitto hänelle”, kommentoi Virtanen ottelua. Suomalainen satutti myös selkänsä kamppailun avauserässä (lue lisää).

Nelinpelissä Wimbledon voittajat Harri Heliövaara ja Henry Patten ovat edenneet turnauksen toiselle kierrokselle.

Heliövaara (nelinpelin ATP-11)/Patten (nelinpelin ATP-12) kukistivat avauskierroksella ranskalaisparin Sadio Doumbia/Manuel Guinard 6-4, 7-5. Toisella kierroksella vastaan asettuu kaksinpeliosaajia Dominic Stricker/Flavio Cobolli. Lisäksi Heliövaara ja Anna Danilina puolustavat mestaruutta sekanelinpelissä.

Nelinpelin 2. kierros
[6] Harri Heliövaara/Henry Patten – Dominic Stricker/Flavio Cobolli | perjantai klo 20.00

Sekanelinpelin 1. kierros
Harri Heliövaara/Anna Danilina – [1] Gabriela Dabrowski/Joe Salisbury | perjantai noin klo 00.00

Myös poikien sarjassa on jännitettävää ensi viikolla, kun Oskari Paldanius tekee grand slam -pääsarjadebyyttinsä.

US OPEN

Kaukovalta nelinpelin välierissä

Patrick Kaukovalta ja Vesa Ahti ovat pelanneet tällä viikolla ITF-kilpailuissa. Kaukovallan pelit kaksinpelissä päättyivät toiselle kierrokselle Unkarissa, mutta nelinpelissä suomalainen on edennyt välieriin yhdessä Maxwell McKennonin kanssa. Kaukovalta hakee uransa neljättä nelinpelin turnausvoittoa ITF-tasolla. Ahti puolestaan oli mukana ammattilaiskilpailussa Puolassa, mutta kärsi tappion ensimmäisellä kierroksella niin kaksin- kuin nelinpelissä.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | UNKARI
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | PUOLA

Vierumäellä 14-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailu

Vierumäellä pelataan tällä viikolla alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailu. Mukana on ollut useita suomalaisia. Kilpailu on edennyt kaksinpelin puolivälierävaiheeseen ja turnausvoitosta taistelee yhä suomalaisjunioreita sekä tyttöjen että poikien sarjassa. Turnaus huipentuu sunnuntaina loppuotteluihin.

Suomalaisia on ollut mukana myös alla olevissa kansainvälisissä kilpailuissa. Linus Lagerbohm (HVS) ylsi hienosti J200-kategorian ITF-kilpailun välieriin Serbiassa, mutta joutui antamaan luovutusvoiton semifinaalissa.