Suomi ja Argentiina kohtaavat jälleen – jatkohaaveet ovat elossa

13.9.2024  |  12:33  |  Ennakot

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, pelaa alkulohkovaiheen viimeisen ottelunsa Argentiinaa vastaan lauantaina klo 13.00 paikallista aikaa, eli klo 15.00 Suomen aikaa. Yle televisioi maaottelun Areenan ja TV2:n puolella.

SUOMEN OTTELUT (ajat paikallista aikaa)
11.9. klo 13.00 Suomi – Iso-Britannia 1-2 | raportti
12.9. klo 13.00 Kanada – Suomi 3-0 | raportti
14.9. klo 13.00 Suomi – Argentiina

Jatkopaikka Davis Cupin finaalivaiheeseen on vielä mahdollinen, sillä Argentiina kukisti Iso-Britannian perjantaina. Jotta mahdollisuus pysyy hengissä on Suomen voitettava Argentiina 3-0 ja brittien hävittävä sunnuntaina Kanadalle, jonka jälkeen ratkaisu menisi pelattujen otteluiden vertailuun Suomen, Argentiinan ja Iso-Britannian kesken. Kaikki pelatut ottelut otetaan huomioon vertailussa.

TUTUSTU KISASIVUSTOON

Energiaa historiallisesta voitosta

Helmikuun 4. ja 5. päivä 2023 on kirjattu suomalaiseen tennis- ja urheiluhistoriaan. Davis Cup -maajoukkue oli päässyt jo 2022 nuolaisemaan MM-kisapaikkaa Belgiaa vastaan Espoo Metro Areenalla, mutta se viimeinen voittolyönti kenttään nähtiin lopulta Argentiinaa vastaan vuotta myöhemmin.

Tuolloin ennätyksellinen 5200 katsojaa näki Emil Ruusuvuoren kämmenläpilyönnin ja Suomen joukkueen tuuletukset, kun tie vei ensimmäistä kertaa Davis Cupin finaaleihin. Historiallinen tapahtumaketju on jatkunut tähän hetkeen asti: Splitin sensaatio, Málagan ihme ja MM-välieräpaikka, toistamiseen MM-kisoihin voitolla Portugalista Turussa ja uusi päiväkohtainen katsojaennätys 7824 katsojaa sekä kahden päivän lukema 14 454.

SUOMI – ARGENTIINA 3-1
Emil Ruusuvuori – Pedro Cachin 7-5, 6-3
Otto Virtanen – Francisco Cerundolo 3-6, 6-3, 6-7(3)
Harri Heliövaara/Ruusuvuori – Maximo Gonzalez/Andres Molteni 7-6(5), 4-6, 6-4
Ruusuvuori – Facundo Bagnis 7-5, 6-1

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Nyt Suomi ja Argentiina kohtaavat toisensa jälleen samankaltaisissa peliolosuhteissa, mutta neutraalilla maaperällä Manchesterissa.

Kokoonpanoissa on muutoksia puolen toista vuoden takaiseen molemmilla puolilla. Suomella merkittävin muutos on Ruusuvuoren puuttuminen; Argentiinalla on mukana edeltävästä kohtaamisesta Francisco Cerundolo sekä nelinpelipari Maximo Gonzalez/Andres Molteni, laajuutta ja ennakkoon lisää kovuutta tuovat kaksinpelitähdet Sebastian Baez ja Tomas Martin Etcheverry.

”Argentiinalla on laajuutta kaksinpelissä ja maailmanluokan nelinpelipari. Kuitenkaan olosuhteet eivät välttämättä ole heille mieluisimmat”, kuvaili Nieminen.

Suomen joukkue kehuu ja kiittelee saamaansa kannustusta Manchesterissa.

”Ihan mahtavaa on ollut pelata runsaslukuisen suomalaisyleisön edessä. Viime vuodesta lähtien olemme saaneet ison määrän suomalaisia mukaan ulkomaillekin, aina ei tilanne ole ollut tämä; se on upeaa ja kuuluu kentälle. Koko joukkueemme arvostaa jokaista yksilöä, joka on saapunut kannustamaan meitä, ja osaamme ammentaa siitä voimaa.”

Pelaavat kokoonpanot julkaistaan tuttuun tyyliin tuntia ennen ottelun alkua.

Jaa:

Seuraava uutinen: Olosuhdeseminaari järjestetään 5.11.… →