Argentiina voitti ja päätti Suomen Davis Cup -ottelut tältä vuodelta – ”Olen tosi ylpeä, että olimme toista vuotta putkeen maailman 16 parhaan joukossa”

14.9.2024  |  17:11  |  Raportit

Argentiina kukisti Suomen viimeisessä alkulohkovaiheen ottelussa ja päätti näin suomalaisten pelit tämän vuoden Davis Cupissa. Davis Cup jatkuu Suomen osalta alkuvuodesta 2025 Qualifiers-vaiheella, eli MM-karsinnalla. Vastustaja ja pelipaikka selviää marraskuussa Davis Cup Finalsin yhteydessä.

SUOMI – ARGENTIINA 0-3
Eero Vasa – Tomas Martin Etcheverry 6-7(5), 3-6
Otto Virtanen – Francisco Cerundolo 7-6(4), 1-6, 0-6
Harri Heliövaara/Patrick Kaukovalta – Maximo Gonzalez/Andres Molteni 7-6(3), 4-6, 3-6

Suomi – Iso-Britannia 1-2
Suomi – Kanada 0-3

KUVAGALLERIA
KISASIVUSTO

Ennen ottelua olivat asetelmat selvät: Suomen oli voitettava Argentiina puhtaasti 3-0 säilyttääkseen teoreettiset mahdollisuutensa lohkon kahden parhaan joukkoon. Tehtävää lähti ensimmäisenä toteuttamaan aiemmista otteluista tuttuun tyyliin Eero Vasa (ATP-703), joka sai vastaansa Tomas Martin Etcheverryn (ATP-34).

Lähes 700 sijan ero maailmanlistalla ei näkynyt missään, kun Vasa hyökkäsi erittäin aggressiivisella otteellaan. Suomalaispelaaja mursi heti 2-0 johtoon ja sai myös murtopalloja 4-0 johtoon. Etcheverry kuitenkin pelasi hienosti tässä tilanteessa ja pysyi vain yhden murron perässä. Argentiinalainen sai kovalla taistelulla murron takaisin seitsemännessä pelissä; Vasan aiempien otteluiden tapaan avauserän ratkaisu meni tie-breikkiin. Tie-breikistäkin tuli erittäin tasainen, mutta lopulta Etcheverry otti etulyöntiaseman niukasti 7-6(5).

Toisen erän alkuun otti Etcheverry murron ja sen turvin alkoi hallita ottelua. Argentiinalainen eteni Vasan hyvästä pelistä huolimatta lopulta otteluvoittoon 7-6(5), 6-3.

”Tämä oli paras otteluni täällä. Totta kai harmittaa tappio, mutta pelasin juuri sillä tavalla kuin pitikin; mutta oli se hyvä ottelu minulta. Ensimmäisessä erässä mentiin taas tie-breikkiin, tällä kertaa en antanut kaverin karata. Hän syötti sitten 5-5 tilanteessa parhaan syöttönsä ja perään hyvän ohituksen ja erä oli siinä. Toisen erän alkuun kuluneilla palloilla ehkä vähän kiirehdin ja hän pääsi edelle. Mutta niin kuin sanoin, paljon hyvää ottelussa ja antaa itseluottamusta tästä eteenpäin”, kommentoi Vasa.

Ykköspelaajien ottelussa Otto Virtanen (ATP-110) aloitti erinomaisesti Francisco Cerundoloa (ATP-31) vastaan. Suomalaisen voimakkaat lyönnit aiheuttivat Cerundololle vaikeuksia; murtoja ei erässä nähty ja ratkaisu siis haettiin tie-breikistä. Siinä Virtanen oli terävänä ja otti alkuun muutaman pisteen kaulan, mikä piti 7-6(4).

Toisessa erässä Cerundolo pääsi kerta toisensa jälkeen Virtasen lyönteihin kiinni, pallorallit pitkittyivät ja pisteet alkoivat kääntyä argentiinalaiselle. Cerundolo vei erän nopeaan tahtiin 6-1. Sama tahti jatkui myös toisessa erässä, jonka Cerundolo vei puhtaasti 6-0.

”Alkuun huomasin, että oli parempi pelipäivä minulla kuin aiemmat kaksinpelini. Pääsin paremmin peliin mukaan, luin vastustajan peliä ja pelasin todella hyvän tie-breikin. Toisen erän alkuun olinkin nopeasti 0-3 tappiolla ja siinä kohtaa tuli pieni droppi omaan peliin. Vastustaja paransi todella paljon; tuntui, että mitä kovempaa löin, sitä kovempaa tuli takaisin ja aivan rajoille. Hän ei käytännössä enää missannut ja vauhdit nousivat, loppu meni aika sukkana hänelle”, kommentoi Virtanen.

Maaottelu päättyi nelinpeliin, jossa Harri Heliövaara ja Patrick Kaukovalta pääsivät lähelle voittoa maailmanluokan paria Maximo Gonzalez/Andres Molteni vastaan voitettuaan ensimmäisen erän ja saatuaan murtomahdollisuuksia toisen erän puolivälissä. Kokeneet argentiinalaiset lopulta käänsivät ottelun edukseen 7-6(3), 4-6, 3-6.

”Tavoite oli mennä jatkoon Málagaan, niin se kun ei toteutunut, on olo pettynyt. Samaan aikaan kuitenkin olen hirveän ylpeä joukkueesta. Kaikkemme jätettiin kentälle, valmistauduimme ja taistelimme niin hyvin ja kovaa kuin mahdollista. Taso ei tällä kertaa riittänyt. Olen tosi ylpeä, että olimme toista vuotta putkeen maailman 16 parhaan joukossa. Tällä kertaa olimme myös uudessa tilanteessa, kun Otto oli ykköspelaajana ja myös nelinpeleissä sekä Eero kakkosena. Näen tämän oppimisprosessina joukkueellemme ja askeleena kohti seuraavia koitoksia”, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →