Näkövammaistenniksen koulutus ja tutustumistapahtuma ensimmäistä kertaa Suomessa

24.9.2024  |  11:04  |  Seurat, Yhteistyökumppanuudet

Kuva: Keijo Lotvonen/ HVS Tennis

Näkövammaistenniksen koulutus ja tutustumistapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa viime viikonloppuna 21.-22.9. Tapahtuma järjestettiin Talissa yhteistyössä HVS Tenniksen, Talin Tenniskeskuksen, Aisti Sport ry:n ja Tennisliiton kanssa.

Tapahtuman kouluttajana toimi Wesley O’Brien, joka toimii Irlannissa näkövammaisten tennisvalmentajana ja on työskennellyt lajin parissa pitkään. Viikonlopun aikana O’Brien iloitsi historiallisesta koulutuksesta.

”Teemme historiaa Suomessa. Toivottavasti tämä on alku jollekin uudelle ja mahdollisesti joku päivä Suomesta osallistuu joukkue lajin MM-kisoihin.”

Näkövammaistenniksessä pelataan pienemmillä kentillä luokituksesta riippuen. Sokeiden kentällä käytetään lisäksi tunnusteltavia kohorajoja. Kaikki pelaavat samalla vaahtomuovisella helinäpallolla ja pomppujen määrä vaihtelee luokituksesta riippuen yhdestä kolmeen pomppuun.

Lajiin tutustujia oli kahden päivän aikana yhteensä neljäkymmentä. Lisäksi mukana oli tennisvalmentajia kouluttautumassa sekä iso joukko vapaaehtoisia.

Myös Aisti Sport ry:n puolesta tapahtumaa järjestänyt Satu Lintala oli innoissaan kaksi päivää kestäneestä koulutuksesta.

”Mukava tuoda uusi laji näkövammaisten keskuuteen. Innokkaita osallistujia oli paljon ja toivottavasti tenniksestä saadaan pysyvä laji näkövammaisille Suomessa.”

Lahden Tenniskerho aloittaa näkövammaistenniksen ryhmävalmennuksen sekä yksityistunnit Lahdessa tänä syksynä. Tiedustelut: anna.degerman@lahdentenniskerho.fi tai 050 5949349.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisrippikoulu Vierumäellä 26.7.-3.8.2025… →