Virtaselle uran ensimmäinen voitto pääsarjassa ATP-tasolla – ”Onhan tämä jonkinlainen merkkipaalu”

15.10.2024  |  13:33  |  Raportit

Otto Virtanen saavutti uuden rajapyykin urallaan, kun hän eteni ensimmäistä kertaa toiselle kierrokselle ATP-turnauksessa.

Virtanen on säväyttänyt otteillaan muutamaan otteeseen jo grand slam -tasolla, yltäen US Openin ja Wimbledonin toiselle kierrokselle, mutta ensimmäinen pääsarjavoitto ATP-turnauksessa antoi odottaa itseään vielä tähän hetkeen saakka.

Virtanen (ATP-116) pelaa parhaillaan Kazakstanissa ja onnistui avauskierroksella kukistamaan italialaisen, entisen maailmanlistan 9., Fabio Fogninin (ATP-76) 6-3, 7-6(4). Suomalaispelaaja saa toisella kierroksella vastaansa kisan kolmanneksi sijoitetun Karen Khachanovin (ATP-26).

”Matsi oli kohtalaisen hyvä ja ensimmäinen kierros uudessa kisassa on aina vähän vaikeampi. Valmistautumiseen ei jäänyt hirveästi aikaa, kun pääsarjapaikka avautui myöhään ja siten tuli viime hetken lähtö kisapaikalle Ruotsista. Olen tyytyväinen omaan tekemiseeni, toki ainahan voi etsimällä etsiä parannettavaa, sillä täydellistä matsia ei ole”, kommentoi Virtanen.

”Onhan tämä jonkinlainen merkkipaalu. Tietenkin on ollut halua ottaa ensimmäinen voitto jo aiemmin, mutta nyt se tuli puhtaalla suorituksella. Oli hyvä saada tämä ensimmäinen pääsarjavoitto tänä vuonna ja nyt on sitten helpompi mennä vastaaviin tilanteisiin seuraavilla kerroilla. Todellakin olen tyytyväinen ja nyt katseet kohti seuraavaa kierrosta. Toivottavasti peli kulkee ja uskon, että hyvä tulee.”

Kazakstanissa oli pelaamassa myös Patrik Niklas-Salminen nelinpelissä; Niklas-Salminen ja italialainen Marco Bortolotti hävisivät kuitenkin avauskierroksella intialaisparille.