STL Haasteottelut

STL Haasteottelut tuovat uuden mahdollisuuden kilpailla joustavasti – pelaajat voivat sopia tunnin mittaisista otteluista oman aikataulunsa mukaan tai pelata perinteisen paras kolmesta erästä ottelun.

Uuden kilpailumuodon tavoitteena on aktivoida ja innostaa aikuisharrastepelaajia, mahdollistaen heille matalan kynnyksen kilpailukokemuksia, josta pelaajat pystyvät helpommin siirtymään myös viralliseen kilpailutoimintaan.

Haasteottelut TennisÄssässä

STL Haasteotteluiden pelaaminen edellyttää jäsenyyttä Tennisliiton alaisessa jäsenseurassa sekä harrastelisenssiä, jonka seurojen jäsenet saavat seuraetuna ilmaiseksi.

Haasteotteluita voi pelata kahdella eri formaatilla:

  • Tunnin aikapelit (proset-pelitapa): 55 minuutin ottelu, jossa pelataan yksi erä kahdeksaan peliin. Ottelu ei voi päättyä tasapeliin.
  • Perinteinen ottelu: Paras kolmesta erästä, mahdollinen kolmas erä pelataan match tiebreakina.

NÄIN OSALLISTUT HAASTEOTTELUIHIN

  1. Kirjaudu sisään TennisÄssään.
  2. Valitse vasemmasta valikosta ”Hallisarjat ja haasteottelut”.
  3. Valitse hallisarja, johon haluat osallistua – STL Haasteottelut
  4. Ilmoittaudu sarjaan napauttamalla ”Ilmoittaudu” ja valitsemalla luokka.
  5. Hyväksy ehdot ja tallenna ilmoittautuminen.
  6. Tennisliitto hyväksyy pelaajia STL Haasteotteluihin kerran viikossa, jonka jälkeen tuloksia voi merkata.
  7. Pelatun ottelun jälkeen syötä tulos omaan lohkoon ”Ottelut”-kohdassa.

STL HAASTEOTTELUT TENNISÄSSÄSSÄ

Tasolaskenta ja -pisteet

Haasteottelut kerryttävät tasopisteitä ja ottelut tulevat näkyville pelaajien Ässä-profiiliin. Kaikki voivat syöttää tuloksia järjestelmään, mutta tasolaskentaan otetaan tällä hetkellä mukaan ottelut, joissa molemmat pelaajat ovat E- tai D-luokassa ja vähintään 15-vuotiaita. Tasopisteisiin lasketaan mukaan kaksi parasta haasteottelutulosta per pelaaja.

Käytäntöä tarkastellaan ja mahdollisesti tasolaskenta otetaan käyttöön kaikissa tasoluokissa. 

Haasteottelut osana seuratoimintaa 

Haasteottelut voivat olla pelaajavetoinen aktiviteetti, jossa yksittäiset henkilöt haastavat toisensa, tai ne voidaan järjestää seurajohtoisesti esimerkiksi valmennustoiminnan yhteydessä peliviikon harjoituksissa. Tällainen joustava kilpailumuoto mahdollistaa innostavan tavan pelata ja kilpailla ilman suurta stressiä aikatauluista, mikä voi johtaa kasvavaan kiinnostukseen virallista kilpailutoimintaa kohtaan.