Ahti hävisi toisella kierroksella – myös Vasa/Vasa tippui nelinpelissä

25.7.2024  |  17:50  |  Raportit

Torstaihin päättyivät suomalaisten ottelut tämän kesän Tampere Openissa. Vesa Ahti hävisi kaksinpelin toisella kierroksella ja Eero Vasa/Iiro Vasa nelinpelin avauskierroksella. Turnaus jatkuu perjantaina klo 14.00 kaksinpelin puolivälierillä ja nelinpelin välierillä.

KAAVIOT / DRAWS
KAKSINPELIN KARSINTA / SINGLES QUALIFYING
KAKSINPELIN PÄÄSARJA / SINGLES MAIN DRAW
NELINPELIN PÄÄSARJA / DOUBLES MAIN DRAW

FOLLOW THE ACTION
OTTELUOHJELMA / DAILY SCHEDULE
KUVAGALLERIA

Ahti pelasi ensimmäistä kertaa ATP Challenger -turnauksen kaksinpelin pääsarjassa. Ensimmäisellä kierroksella kotkalainen voitti dramaattisessa ottelussa Eero Vasan kolmessa erässä (lue lisää). Toisella kierroksella Ahti kohtasi kisan neljänneksi sijoitetun ranskalaisen ja vuoden 2017 Tampere Openin mestarin Calvin Hemeryn (ATP-224).

Isoa yllätystä hakemaan lähtenyt Ahti sai tällä kertaa todeta kokeneen ja parhaimmillaan lähes TOP100 rikkoutuneen Hemeryn paremmakseen erin 1-6, 0-6.

”Ei valitettavasti tällä kertaa riittänyt. Kaveri oli pykälää parempi ja painoi kovaa päälle, ei kyllä jarruttanut yhtään. Ei lähtenyt ottelu itseltäni ihan toivotulla tavalla. Oli vaikea syöttää ja en saanut sellaista liikettä päälle mitä olisin halunnut, vähän terävyys puuttui. Ei sopinut aiempi sadekaan, joka hidasti kenttää; tuntui, että olin hukassa tempon kanssa ja rytmi oli hakusessa. Ei voi mitään, välillä saattaa tulla huonompiakin matseja, mutta näistä opitaan. Vaikka tällä hetkellä ei tunnukaan hyvältä, niin tyytyväinen saa kisaan olla. Loukkaantumiseni jälkeen alkaa tulla onnistumisia ja toivottavasti tulee lisääkin.”, kommentoi Ahti.

Toisesta kierroksesta saatavat ATP-pisteet mahdollistavat Ahdille ITF-ammattilaiskiertueella kiertämistä tulevan vuoden aikana aiempaa paremmin.

”Pisteet ovat iso juttu, sillä ne helpottavat huomattavasti kisojen valitsemista ja voi olla, että mahtuu suoraan pääsarjoihinkin joissain kisoissa. Nyt on vuosi aikaa näillä pisteillä päästä kisoihin ja kerätä tietysti lisää. Seuraavaksi Vaasan ammattilaisturnaus 5.-11.8.”

Aiemmin päivällä Vasan veljekset jatkoivat eilen sateen johdosta keskeytynyttä nelinpeliavaustaan. Ottelu jatkui tie-breikistä, jossa suomalaiset etenivät nopeasti 4-1 johtoon. Tsekkipari Dalibor Svrcina/Michael Vrbensky kuitenkin käänsivät ottelun edukseen erin 7-6(4), 6-3.

SUOMALAISTEN OTTELUT

KAKSINPELI
Pääsarjan 2. kierros
Vesa Ahti – [4] Calvin Hemery 1-6, 0-6

Pääsarjan 1. kierros
Patrick Kaukovalta – Marvin Moeller 3-6, 2-6
Vesa Ahti – Eero Vasa 4-6, 7-6(3), 7-5

Karsinnan 1. kierros
Iiro Vasa – [11] Thomas Setodji 5-7, 1-6
Jeri Lassila – [2] Juan Bautista Torres 1-6, 2-6
Peetu Pohjola – [3] Gabi Adrian Boitan 3-6, 0-6
Roni Rikkonen – [12] Thomas Fancutt 4-6, 0-6

NELINPELI
1. kierros
Peetu Pohjola/Hermanni Tiainen – Jiri Barnat/Filip Duda 5-7, 0-6
Eero Vasa/Iiro Vasa – Dalibor Svrcina/Michael Verbensky 6-7(4), 3-6
Patrick Kaukovalta/Szymon Kielan – [4] Daniel Rincon/Inigo Cervantes 6-7(5), 7-6(4), 6-10

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 30/2024 – →