Blomqvist ensimmäiseen ammattilaisturnausvoittoon Ruotsissa – ”Todellakin elämäni paras viikko”

25.8.2024  |  19:07  |  Raportit

Unelmaviikko. Clarissa Blomqvist, 19, tuulettaa uransa ensimmäistä ITF-ammattilaisturnausvoittoa Malmössä.

Hangon Tenniskerhoa edustava pelaaja voitti turnauksessa peräti seitsemän ottelua, sillä matka alkoi karsinnoista asti. Loppuottelusta tuli dramaattinen koitos yhdysvaltalaista India Houghtonia (WTA-978) vastaan. Blomqvist oli jo tyylittelemässä mestaruuteen 6-2, 5-3 ja oma syöttö 40-15 tilanteessa. Kuitenkin Houghton taisteli rinnalle ja vei erän vahvan tie-breikin kautta. Kolmannessa erässä sai Houghton kolme ottelupalloa Blomqvistin syöttövuorossa 4-5 tilanteessa. Nyt venyi suomalaispelaaja, joka lopulta vei ottelun nimiinsä 6-2, 6-7(1), 7-6(3).

”Tänään oli erilainen pelisuunnitelma kuin tyypillinen tapani pelata, sillä vastustaja oli vasenkätinen. Hoidin todella rauhallisesti pisteet kotiin 5-1 johtoon saakka toisessa erässä. Sain pari matsipalloa, mutta niissä kävi vähän huonoa tuuria ja peli meni sitten todella tiukaksi. Oli pitkiä pisteitä ja vastustaja haki pallot ärsyttävän hyvin takaisin; yhtäkkiä olinkin tappiolla ja vastustajalla kolme matsipalloa. Voitin nuo ottelupallot hulluilla taistelupisteillä ja voiton kaivoin jollain ihmeellisellä tavalla tie-breikissä”, kommentoi peliä Blomqvist.

”Fiilikset ovat nyt tietysti ihan mahtavat. Todellakin elämäni paras viikko. Mutta samalla on tuntunut kentällä ihan kamalalta, kun on laittanut itsensä niin hankaliin tilanteisiin. Olisihan tämän helpomminkin voinut hoitaa, mutta piti jokaisen euron edestä pelata.”

US Openin jälkeen julkaistavassa maailmanlistassa ponnahtaa Blomqvist WTA-rankingin omaavien pelaajien joukkoon. Suomalaisista WTA-ranking on myös Anastasia Kulikovalla, Laura Hietarannalla ja Ella Haavistolla.