Blomqvist eteni jo finaaliin Ruotsissa – ”totta kai voittamaan mennään, kun tänne asti päästy”

24.8.2024  |  15:46  |  Raportit

Clarissa Blomqvist tavoittelee sunnuntaina uransa ensimmäistä ITF-ammattilaisturnausvoittoa Ruotsissa.

19-vuotiaan Blomqvistin viikko hipoo täydellisyyttä palkintoarvoltaan $15,000 turnauksessa. Blomqvist selvitti ensin karsinnat ja on nyt voittanut jo neljä ottelua pääsarjassa. Ensimmäinen pääsarjavoitto varmisti myös Blomqvistille WTA-rankingin (lue lisää); Blomqvist liittyy Anastasia Kulikovan, Laura Hietarannan ja Ella Haaviston seuraan WTA-rankingin omaavina suomalaisina. Lauantaisessa välierässä Hangon Tenniskerhon pelaaja kohtasi kuudenneksi sijoitetun sveitsiläien Katerina Tsygourovan (WTA-824).

Kuten aiemmat pääsarjaottelut, myös tämän ratkaisu haettiin kolmen erän kautta. Blomqvist vei ensimmäisen 7-5, hävisi toisen 2-6 ja oli kolmattakin tappiolla murrolla. Vastustaja pääsi myös syöttämään otteluvoitosta 5-4 tilanteessa, mutta sitkeä suomalaispelaaja vei kolme peliä putkeen ja ottelun erin 7-5, 2-6, 7-5.

”Aikamoinen vuoristorata taas. Hyvin lähti alkuun ja pelasin vahvaa tennistä 5-1 tilanteeseen saakka, vaikka huomasin ettei energiaa kauheasti ollut. Sitten energiatasot laski ja meni vaikeaksi; tuttuun tapaan jouduin venymään kolmanteen erään ja siinäkin oli jo aika nopeasti 1-4 tappioasema. Onneksi pitkä peli kääntyi edukseni ja sain taistelumoodin päälle. Sai tehdä paljon töitä ja vahvan itseluottamuksen turvin voitin lopulta ottelun”, kommentoi Blomqvist.

Sunnuntaisessa finaalissa asettuu vastaan yhdysvaltalainen India Houghton (WTA-978).

”Tämän viikon urakointi tuntuu jo kropassa, mutta taistelumielellä lähden finaaliin. Ja totta kai voittamaan mennään, kun tänne asti päästy.”