Blomqvist pelasi voittoon naisissa, virheetön Kaukovalta hallitsi hermonsa Vantaalla -”Kaikin puolin positiivinen päivä”

9.6.2024  |  18:35  |  Raportit

TEHO Finnish Tour-kauden toinen osakilpailu Vantaan Varistossa saatiin lopulta vietyä onnistuneesti maaliin. Massakentillä pelattiin suurimmaksi osaksi kaksi ensimmäistä päivää, mutta sunnuntaina kuvioihin astunut sade pakotti siirtämään pelit sisätiloihin, joissa käytiin sekä molempien sarjojen välierät että finaalit.

Miesten sarjassa voiton vei ykkössijoitettu Patrick Kaukovalta (HVS-Tennis), kun taas naisissa voiton kruunasi itselleen kakkossijoitettu Clarissa Blomqvist (HTK).

Lopputulokset

Blomqvist ei ollut naisissa yllätettävissä

Naisten sarjassa sunnuntain päätöspäivä käynnistyi niin ikään välieräpareilla, joissa toisensa kohtasivat Marissa Minetti (TaTS) ja Asta Miettinen (ÅLK), ja toisessa parissa Blomqvist sekä Helena Narmont. Jokainen nelikosta lukeutui turnauksen sijoitettuihin pelaajiin. Sarjan ykkössijoitetun Stella Remanderin (HVS-Tennis) lauantaina jatkosta pudottaneen Minetin ote ei herpaantunut välierätaistossakaan, vaan kuudenneksi sijoitettu tamperelainen eteni finaaliin suoraan kahdessa erässä (6-2, 6-4).

Toisessa parissa ennakkosuosikki Blomqvist joutui urakoimaan voittonsa eteen enemmän, sillä kokenut Narmont ei päästänyt kilpasiskoaan helpolla. Lopulta Blomqvistin terävyys riitti viemään hänet finaaliin erin 7-6(3), 2-6, 6-3.

Finaalissa Minetti pyrki jatkamaan omaa peliä ja pitämään syötöistään huolen. Paikalle saapunut yleisö sai todistaa kaksi tasaista erää, joissa Blomqvist oli kuitenkin lopulta piirun verran parempi erin 7-5, 6-4.

Marissa Minetti antoi finaalissa lopulta hyvän vastuksen

Kaukovallan rutiini piti loppuun asti

Miehissä turnauksessa ykkössijoitettuna häärinyt ”Pate” ei lopulta hävinnyt kotikonnuillaan erääkään, vaikka ajoittain saattoikin olla tukalaa. Sunnuntain välieräkamppailut käytiin HVS-Tenniksen edustajien kesken, joista finaaliin raivasivat lopulta ehkä hieman odotetusti Kaukovalta sekä turnauksen kakkossijoitettu Leevi Säätelä, joka selviytyi omasta välieräkamppailusta kukistettuaan yllättäjiin lukeutuneen Oskar Antinheimon erin 7-5, 6-4.

Finaalista muodostui kunniakas kaksintaistelu, jossa nähtiin niin rohkeaa verkolle menoa kuin myös varmaa syöttötyöskentelyä. Kaukovalta ja Säätelä olivat ennen finaalia kohdanneet toisensa yhteensä kuusi kertaa, joista neljä oli mennyt Suomen Davis Cup-joukkueeseen kuuluvalle Kaukovallalle. Viikonloppu ja etenkin sunnuntain ratkaisupäivä oli kokonaisuudessaan 25-vuotiaalle pelurille onnistunut.

”Tänään suju kyllä ihan hyvin, vaikka sisällä jouduttiinkin pelaamaan. Välillä on ollut, että sopeutuminen sisätennikseen on kestänyt hieman kauempaa, mutta kaikin puolin positiivinen päivä oli. Tämä oli hyvin järjestetty ja hoidettu turnaus. Kiva oli pelata ulkona se mitä pelattiin, tosin ei sisäkentissäkään mitään vikaa ollut”, Kaukovalta kiitteli.

Seurakaveria vastaan käyty finaali oli lähes koko ajan Kaukovallan näpeissä, vaikka Säätelä tekikin ajoittain hyviä verkolle nousuja ja pakotti Paten kiperiin ratkaisuihin. Finaali kirjattiin lopulta Kaukovallalle erin 6-4, 6-2.

”Sanotaan näin, että syöttöpeli oli ihan ok ja omat syötöt pidin yleisesti ihan helposti. Muutin finaalin aikana vähän taktiikkaa palautusgameissa, niin se toi sitten kans muutaman tarvittavan breikin. Tästä matka jatkuu huomenna Tanskaan ja sieltä sitten Puolaan, ja sitten vielä ulkokenttien SM-kisat siihen päälle”, Kaukovalta paljasti.

TEHO Finnish Tour jatkuu seuraavan kerran kuluvan kuun lopulla (24.-30.6) Vierumäellä, jolloin taistellaan ulkokenttien Suomenmestaruuksista.