Elä viime kesän Tampere Openin finaali uudestaan! Kisa pelataan 21.-28.7.

16.7.2024  |  10:11  |  Ennakot

Viime kesänä Tampere Openin 41. loppuottelua intialaisen Sumit Nagalin ja tsekkiläisen Dalibor Svrcinan kesken saapui katsomaan lähes 500 tenniksen ystävää. Nagal vei finaalin nimiinsä ja on nyt noussut uransa korkeimpaan rankinglukemaan 68.

Kuka mestariksi tänä vuonna? Tampere Open pelataan Tampereen Tenniskeskuksella 22.-28.7. Kaksinpelin välierät ja nelinpelin loppuottelu pelataan lauantaina 27.7. klo 11.00 alkaen ja kaksinpelin finaalikoitos sunnuntaina 28.7. klo 11.00 alkaen.

Jännitystä ja draamaa

Ottelun alku oli juuri sellainen kuin odottaa saattoi. Kaksi turnauksen parasta liikkujaa ja äärimmäisen varmaa pelaajaa saivat heti alusta lähtien aikaan pitkiä ja tasaisia palloralleja. Alussa oli terävämpänä liikkeellä Svrcina, joka kiihdytti murrolla 4-1 johtoon. Erän seitsemännessä pelissä Nagal otti murron takaisin siirtäen tulostaulun lukemiin 3-4, pelikellossa oli tässä vaiheessa pelattuna jo 33 minuuttia. Murron myötä Nagal sai vahvan ja aiempaa hyökkäävämmän peliotteen, joka siivitti hänet erävoittoon 6-4.

Nagalin peliote näytti tekevän toisesta erästä läpijuoksun, sillä hän vei ottelussa peräti yhdeksän peliä putkeen, mikä takasi 6-4, 4-0 johdon. Sitkeä Svrcina tuli kuitenkin vielä peliin mukaan. Tsekki pelasti ottelupallon syötössään 3-5 tilanteessa komealla hyökkäyskuviolla; Svrcina pelasti myös kaksi ottelupalloa Nagalin syöttäessä 6-5 tilanteessa. Lopulta neljäs ottelupallo toi helpotuksen intialaiselle ja mestaruuden erin 6-4, 7-5. Ottelu kesti tunnin ja 44 minuuttia.

“Finaali oli odotetun tiukka. Dalibor on loistava pelaaja, jolla on korkea peliäly; harvoin tulee pelattua hänenlaistaan vastaan. Ottelun alussa hätäilin liikaa, mikä johti virheisiin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin pääsin hänen rytmiinsä kiinni ja onnistuin lyöntivalinnoissani. Vaikka johdin 4-0 toista erää, tiesin ettei ottelu ole vielä ohitse, sillä hän on niin kova taistelija. Pysyin rauhallisena ja onnistuin lopussa palaamaan voittavaan strategiaani, mikä lopulta toi voiton”, kommentoi Nagal.

Svrcina jahtaa turnausvoittoa myös tänä vuonna – tutustu sijoitettuihin pelaajiin

Svrcinan osalta suunta ei vielä toistaiseksi ole näyttänyt ylöspäin maailmanlistalla. Päinvastoin pelaaja löytyy nyt lukemasta 252. Tsekkiläinen on tänäkin vuonna saapumassa pelaamaan Tampereelle.

Ykköseksi sijoitettuna on argentiinalainen Francisco Comesana (ATP-100), joka juuri tiputti Andrey Rublevin (ATP-8) jatkosta Wimbledonin avauskierroksella. Suomalaisittain pääsarjassa on varmuudella Eero Vasa, joka sai villin kortin turnaukseen. Kisajärjestäjällä on vielä myöntämättä kaksi pääsarjan villiä korttia.

SIJOITETUT PELAAJAT
1. Francisco Comesana, Argentiina, ATP-00
2. Murkel Dellien, Bolivia, ATP-168
3. Dmitry Popko, Kazakstan, ATP-186
4. Tomas Barrios Vera, Chile, ATP-207
5. Calvin Hemery, Ranska, ATP-221
6. Javier Barranco Cosano, Espanja, ATP-229
7. Aziz Dougaz, Tunisia, ATP-233
8. Oliver Crawford, Iso-Britannia, ATP-236

KATSO KOKO LISTAUS

Otteluohjelma ja liput

Sunnuntai 21.7.
Klo 11 (vapaa pääsy)
Miesten karsintakierros: kaksinpeli
Maanantai 22.7. klo 12 Miesten karsintakierros: kaksinpeli
Miesten pääsarjan I kierros: kaksinpeli
Tiistai 23.7. klo 12 Miesten pääsarjan I kierros: kaksinpeli
Miesten pääsarjan I kierros: nelinpeli
Keskiviikko 24.7. klo 12 Miesten pääsarjan II kierros: kaksinpeli
Miesten pääsarjan I kierros: nelinpeli
Torstai 25.7. klo 12 Miesten pääsarjan II kierros: kaksinpeli
Miesten pääsarjan puolivälierät: nelinpeli
Perjantai 26.7. klo 14 Miesten pääsarjan puolivälierät: kaksinpeli
Miesten pääsarjan välierät: nelinpeliYritystennisViini-ilta tenniskeskuksella:
– Liput 70 €
– Viinitasting + illallinen
– Live-musiikkia
Lauantai 27.7. klo 11 Miesten pääsarjan välierät: kaksinpeli
Miesten nelinpelin loppuottelu
Sunnuntai 28.7. klo 11 Miesten kaksinpelin loppuottelu

Liput tapahtumaan myydään tuttuun tapaan Tampereen Tenniskeskuksen portilta ja voit myös tilata lippusi ennakkoon kisajohtaja Veli Paloheimolta, veli.paloheimo@tampereentenniskeskus.fi. Mikäli pelipäivinä pelataan vähintään yksi (1) tunti tennistä, lippuja ei hyvitetä kyseiseltä päivältä.

Aikuinen 25 €
Lapsi 7-12v 12 €
VIP-lippu 70 €
Viikkolippu 90 €

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Tampere Openin aikataulu… →