Ennakko: Suomi valmiina Iso-Britannian haastoon, pelaako Draper?

10.9.2024  |  19:00  |  Ennakot

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, avaa pelinsä Davis Cup Finalsissa Iso-Britanniaa vastaan keskiviikkona paikallista aikaa klo 13.00 ja klo 15.00 Suomen aikaa. Yle televisioi ottelun TV2:lla ja Areenassa.

TUTUSTU KISASIVUSTOON
KUUNTELE VERKOLLA-PODCAST: LANDED IN MANCHESTER

Suomen joukkueen kantavat voimat kokenut Harri Heliövaara ja nyt kaksinpelin ykköspelaajan viitan harteilleen ottava Otto Virtanen kertovat treenipäivien sujuneen hyvin sekä olosuhteiden olevan mieluisat.

”Hyvin on lähtenyt liikkeelle täällä Manchesterissa; Davis Cupit ovat aina erityisiä viikkoja. Ja totta kai, nyt kun olemme taas maailman parhaiden joukossa ovat järjestelyt aivan viimeisen päälle. Englanti on tuttu paikka itselleni ja koko joukkueelle, tämä on miellyttävä paikka pelata tennistä. Areena on fantastinen ja kenttä on sellainen kuin olisimme rakentaneet kotiinkin”, avasi Heliövaara.

”Alusta tuntuu tosi hyvältä. Tulee mieleen viime vuoden Davis Cupit, on todella lähellä samaa nopeudeltaan ja pompulta, ja kenttä väreineen on tyylikäs myös. Kentällä pystyy liukumaan, pallo lähtee ja pallo liukuu, eli tosi kiva pelata”, komppasi Virtanen.

Heliövaara odottaa innolla tulevia otteluita, mutta erityisesti avausottelua isäntämaata vastaan.

”Päästään heti aloittamaan kotimaata vastaan, eli tunnelma tulee varmasti olemaan katossa. Meillä tietysti Emilin puuttuminen näkyy kokoonpanossa, mutta toivottavasti ei tunnu. Otto pystyy huippusuorituksiin Davis Cupissa ja varmasti kakkospelaajamme tulee antamaan kaikkensa sekä sitten on vielä nelinpeli. Toivottavasti neluriin päästään 1-1 tai 2-0 tilanteesta. Uskon meillä olevan mahdollisuus Englannin kaatamiseen.”

US Openissa selkäänsä loukannut Virtanen on päässyt treenaamaan ja valmistautumaan kivutta.

”Kroppa tuntuu hyvältä, ei oikeastaan kiristä mistään. Peli ja liike tuntuvat hyvältä.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kapteeni Jarkko Nieminen on seurannut tiiviisti omien treenien lisäksi vastustajien liikkeitä.

”Näyttää siltä, että nyt ei tule enää muutoksia joukkueiden kokoonpanoihin; ykköstykit ovat vastustajilta paikalla ja näyttävät olevan iskukykyisiä. Kova on lohko ja varmasti olemme isoja altavastaajia, mutta se ei ole mikään uusi tilanne. Emme tee asetelmista mitään numeroa tai että missä vaiheessa Davis Cupia mennään, vaan teemme kaikki omat rutiinit niin kuin ennenkin ja valmistaudutaan rennosti sekä laadulla.”

Suomen avausvastustaja Iso-Britannian ykköspelaaja Jack Draper, joka eteni juuri US Openin välieriin, saapui tiistai-iltapäivänä Manchesteriin.

”Saa nähdä miten Draper totuttautuu aikaeroon ja iskeekö nopeasti jo meistä vastaan vai ei. Se jää nähtäväksi.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön LTA (@lta) jakama julkaisu

Suomen ja Iso-Britannian välisen ottelun pelaavat kokoonpanot julkaistaan tuntia ennen ottelun alkua. Siihen asti jännitetään myös Suomen pelaavaa kokoonpanoa. Brittien joukkueen muodostavat Draper, Billy Harris, Dan Evans, Neal Skupski ja Henry Patten. Suomen viisikko on Virtanen, Heliövaara, Eero Vasa, Patrick Kaukovalta ja Patrik Niklas-Salminen.

”Peruskaava päätösten suhteen on, että haluamme Henkan kanssa mahdollisimman ajoissa kertoa pelaajillemme, että pelaako vai ei. Se helpottaa kaikkien valmistautumista, rutiineita ja treenien suunnittelua. Ja toki tämä tieto halutaan vastustajille mahdollisimman myöhään.”

”Varmasti tulee suuri brittiyleisö meitä vastaan; odotan innolla, että saataisiin meidän hyvällä pelillä hiljennettyä kotiyleisön kannustus. Kova avaus tiedossa. Vielä on kysymysmerkkejä ilmassa, että pelaako Draper vai ei. Jos ei pelaa, niin onko Harris vai Evans. Vahva tunne on, että Evans pelaa joka tapauksessa kakkospelaajana; oli ykkösenä sitten Draper tai Harris. Evans on pelannut hyvin viime aikoina ja ollut tosi vahva Davis Cupissa sekä ottanut isoa roolia niin kaksin- kuin nelinpelissä. Heillä on syvyyttä joukkueessa ja vaihtoehtoja myös nelinpeliin; pidän hyvin mahdollisena Evans/Skupski paria, mutta toki Patten on vahva ehdokas myös.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Iso-Britannia kukisti Suomen… →