Heliövaara/Patten hävisivät finaalin Pekingissä – ”Nelinpelissä erot ovat pieniä, aina ei voi voittaa”

2.10.2024  |  10:45  |  Raportit

Kuva: ATP

Harri Heliövaaran ja Henry Pattenin hieno kisaviikko päättyi finaalitappioon Pekingissä.

Loppuottelussa kohtasivat tämän kisan ja myös koko kauden mittapuulla tulikuumat parit: suomalais-brittipari Heliövaara/Patten ja italialaispari Simone Bolelli/Andrea Vavassori. Wimbledonissa parit kohtasivat ensimmäisellä kierroksella ja tuolloin Heliövaara/Patten vei voiton Australian ja Ranskan avointen finalisteista suoraan kahdessa erässä matkallaan lopulta grand slam -kisavoittoon.

Pekingissä kumpikaan pareista ei ollut hävinnyt kisassa erääkään. Ensimmäisen erätappion kokivat italialaiset, kun Heliövaara/Patten vei avauserän yhden murron turvin 6-4. Erätappion kokivat myös Heliövaara ja Patten, kun Bolelli/Vavassori otti murron toisen erän kahdeksannessa pelissä ja vei erän 6-3. Lopulta italialaispari pääsi tuulettamaan viemällä turnausvoiton erin 4-6, 6-3, 10-5.

”Tiukka tappio. Pelasimme älyttömän hyvää tennistä ensimmäisessä erässä ja toisessakin oli mahdollisuuksia alussa, mutta tuntui myös että italialaiset paransivat pelitasoaan mitä pidemmälle ottelu meni. Emme saaneet otettua niitä tärkeimpiä pisteitä toisessa erässä. Ottelu-tiebreikin vastustajat pelasivat älyttömän tarkasti. Harmittaa totta kai aina hävitä, mutta parhaamme tehtiin ja oli paikatkin; sellaista on urheilu. Nelinpelissä erot ovat pieniä, aina ei voi voittaa. Jatketaan eteenpäin positiivisella mielellä ja otetaan Shanghaissa isoin pokaali sitten meille”, kommentoi Heliövaara.

Heliövaara/Patten pelaa seuraavaksi Shanghain Mastersissa, jonka pääsarjapelit käynnistyivät tänään. Pari on kuudenneksi sijoitettu ja kohtaa avauksessaan parin Adam Pavlasek/Jean-Julien Rojer.

Seuraava uutinen: Ennakko: naisten TEHO… →