Heliövaara/Patten loppuotteluun Italiassa – ”lähdetään nauttimaan, peli on ainakin tikissä”

18.5.2024  |  18:13  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Henry Patten etenivät jälleen loppuotteluun ATP Challenger -kiertueella Italiassa.

Heliövaara/Patten on sijoittamattomana parina kovatasoisessa Challenger-kisassa. Suomalais-brittikaksikko aloitti pelinsä perjantaina sateiden häiritsemässä turnauksessa. Avauskierroksen luovutusvoiton jälkeen on tulostaululle lyöty kaksi tiukkaa voittoa: puolivälierässä neljän ottelupallon takaa voittoon toiseksi sijoitetusta parista Nathaniel Lammons/Jackson Withrow 4-6, 7-6(5), 12-10 ja välierässä kukistui sijoittamaton pari Romain Arneodo/Sam Weissborn 7-5, 6-7(4), 10-6.

”Kaksi aika tiukkaa peliä ollut täällä Torinossa; kiva, että kääntyy kotiin. Välierä oli viime kisojen parasta peliämme, varsinkin palautimme tosi hyvin ja syöttöpeli oli suurimmaksi osaksi vahvaa. Myös vastustajat pelasivat hyvin, oli hyvätasoinen nelinpeli, jota oli nautinnollista pelata. Ottelu-tie-breikissä 1-4 tilanteen jälkeen veimme loput pisteet 9-2, mikä oli vahva ja positiivinen lopetus. Kiva lähteä finaaliin, tiukka pari tulossa vastaan; lähdetään nauttimaan, peli on ainakin tikissä”, kommentoi Heliövaara

Sunnuntaisessa finaalissa tulevat vastaan voittajat ottelusta [1] Andreas Mies/Neal Skupski – [3] Gonzalo Escobar/Aleksandr Nedovyesov.

Vasta reilun kuukauden yhdessä pelanneet Heliövaara ja Patten ovat osallistuneet yhteensä kuuteen turnaukseen, joista on tullut jo yksi ATP-kisavoitto ja -finaalipaikka sekä yksi Challenger-kisavoitto ja nyt jälleen finaalipaikka.