Heliövaara/Patten tyylillä kolmannelle kierrokselle US Openissa – ”Se oli semmoista flow-tennistä, vastustajat pyörittelivät päitään”

30.8.2024  |  21:34  |  Raportit

Kuva: Andrew Ong / USTA

Hallitsevat Wimbledon-mestarit Harri Heliövaara ja Henry Patten etenivät kolmannelle kierrokselle US Openissa. Myös Heliövaara/Anna Danilina aloitti mestaruuden puolustamisen komeasti.

Nelinpelin 2. kierros
[6] Harri Heliövaara/Henry Patten – Dominic Stricker/Flavio Cobolli 6-0, 7-5

Sekanelinpelin 1. kierros
Harri Heliövaara/Anna Danilina – [1] Gabriela Dabrowski/Joe Salisbury 4-6, 7-6(5), 10-8

Suomalais-brittipari pelaa kolmatta yhteistä grand slam -kisaansa ja edelleen vire pysyi vakuuttavana. Päivän ottelussaan Dominic Strickeriä ja Flavio Cobollia vastaan he asettivat vahvat alkunuotit iskemällä tulostaululle nopeassa tahdissa lukemat 6-0. Toisesta erästä tuli tiukempi, mutta 5-5 tilanteessa tullut murto ja Heliövaaran pito perään varmistivat otteluvoiton 6-0, 7-5.

Heliövaara/Patten ei kohdannut ottelussa ainoatakaan murtopalloa ja voittivat pelatut pisteet 64-40.

”Oli tosi hyvä tennismatsi meiltä tänään. Ensimmäisessä erässä, muutamia ykkössyöttöjä lukuunottamatta, emme lyöneet yhtään huonoa lyöntiä. Se oli semmoista flow-tennistä, vastustajat pyörittelivät päitään; se oli kiva tilanne meidän kannalta. Toisessa erässä he paransivat syöttöjään, mutta meillä ei ollut hätää omissa syötöissä ja odotimme kärsivällisesti paikkaa iskeä. Se oli vakuuttava ja hieno tennismatsi”, kommentoi Heliövaara.

Kolmannella kierroksella, eli 16 parhaan parin joukossa, asettuvat vastaan voittajat ottelusta [11] Wesley Koolhof/Nikola MekticRafael Matos/Marcelo Melo.

Päivän toinen ottelu oli sekanelinpelin avausottelu, jossa Heliövaara/Danilina sai vastaansa kisan ykköseksi sijoitetut Gabriela Dabrowski/Joe Salisbury. Hallitsevat mestarit näyttivät venymiskykyään noustessaan toisen erän tie-breikin 2-5 tappioasemasta ensin erävoittoon ja lopulta otteluvoittoon 4-6, 7-6(5), 10-8. Toisella kierroksella asettuvat vastaan Cristina Bucsa/Joran Vliegen.