Heliövaara/Pattenille kylmä kyyti 3. kierroksella US Openissa – myös sekanelinpeli päättyi

2.9.2024  |  21:44  |  Raportit

Dustin Satloff / USTA

Harri Heliövaara ja Henry Patten kärsivät tappion kolmannella kierroksella US Openissa.

Kolmannella kierroksella kuudenneksi sijoitetut Heliövaara/Patten sai vastaansa tutun parin muutaman viikon takaa, eli 11. sijoitetut Wesley Koolhofin ja Nikola Mekticin. Suomalais-brittipari voitti vastustajansa Cincinnatin toisella kierroksella kolmen tie-breakin kautta.

Avauserä lähti heikosti liikkeelle, kun Koolhof/Mektic mursi välittömästi Pattenin syötön. Hollantilais-kroatilaispari mursi vielä Heliövaarankin syötön suomalaisen kolmen kaksoisvirheen myötä ja vei erän vakuuttavasti 6-2.

Toisen erän alussa jatkuivat Heliövaara/Patten vaikeudet suomalaisen syöttövuorossa. Koolhof/Mektic mursi jälleen ottaen 2-1 johtoaseman. Murrot jatkuivat suomalaisen syötössä vielä kertaalleen ja lopulta Koolhof/Mektic tuuletti puolivälieräpaikkaa erin 6-2, 6-2. Ottelu kesti vain 57 minuuttia, eikä Heliövaara/Patten saanut ainoatakaan murtopaikkaa koko ottelussa.

Päivän toinen ottelu oli tiukempi. Heliövaara/Anna Danilina voittivat sekanelinpelin puolivälierässä avauserän tie-breikin kautta, mutta yhdysvaltalaispari Taylor Townsend/Donald Young käänsivät ottelun edukseen.

”Olipahan kamala päivä. Kaksi ottelua ja kaksi tosi huonoa esitystä. Nelinpeli ei lähtenyt oikein missään vaiheessa käyntiin, ja mixty päättyi suorastaan kammottaviin virheisiini ratkaisevassa tie breakissa. Täytyy vain yrittää unohtaa tämä päivä mahdollisimman nopeasti”, kirjoitti Heliövaara blogissaan.

”Onneksi jo ensi viikolla päästään kuitenkin kotoisampiin olosuhteisiin, kun vuorossa on sisäkentillä pelattava Manchesterin Davis Cup -lohkovaihe.”

Suomalaisten US Open -ottelut jatkuvat poikien kaksinpelissä. Oskari Paldanius pelaa toisen kierroksen ottelunsa tiistai-iltana noin klo 20.00.