Hyöty kuudes TE Junior Mastersissa

17.9.2007  |  09:50

Voittajaksi Valko-Venäjän Pirazhenka

Valko-Venäjän Sviatlana Pirazhenka voitti 16-vuotiaiden tyttöjen Tennis Europen Junior Masters-turnauksen Orbetellossa, Italiassa viikonvaihteessa. Pirazhenka voitti finaalissa Serbian Dorothea Ericin 6-3, 6-0.
Turnaukseen oli kutsuttu kahdeksan eniten TE-juniorirankingpisteitä kerännyttä, heidän joukossaan TaTS:n Johanna Hyöty, joka sijoitettiin kolmanneksi cup-kaaviossa. Hän kohtasi ensimmäisellä kierroksella Makedonian Aleksandra Josifoskan, joka otti voiton luvuin 7-6(3), 6-3.
Tappio ensimmäisellä kierroksella pudotti Hyötyn oitis pelaamaan sijoista 5-6 kolmen muun ensimmäisellä kierroksella hävinneen kanssa. Hyöty voitti Romanian Sabina Lubon 6-2, 6-4, mutta hävisi sitten 2-6, 0-6 Bosnia-Hertzegovinan Ema Burgicille, joka oli turnauksen ykkössijoitettu.
Mastersin lopullinen järjestys:
1) Sviatlana Pirazhenka Valko-Venäjä 2) Dorothea Eric Serbia 3) Aleksandra Josifoska Makedonia 4) Natalia Pintusava Valko-Venäjä 5) Ema Burgic Bosnia-Hertzegovia 6) Johanna Hyöty 7) Martina Gledacheva Bulgaria 8) Sabina Lupo Romania.

Pojat 16 Mastersiin kutsuttiin TaTS:n Henrik Sillanpää, mutta hän ei rannevamman vuoksi voinut osallistua. Mastersin finaali käytiin espajalaispoikien kesken: ykköseksi sijoitettu Carlos Boluda kukisti sijoittamattoman Javier Martin 6-1, 6-4.
14-vuotiaiden Mastersin finaaleissa Tsekin Lukas Vrnak voitti Slovakian Filip Horanskyn 6-4, 6-4 ja Venäjän Daria Gavrilova Italian Martina Trevisanin 5-7, 6-3, 6-3. (RN)

Tennis Europe Junior Masters 2007 (Tytöt 16)