Kanada voitti Suomen – jatkohaaveet Málagaan ei omissa jänteissä

12.9.2024  |  17:21  |  Raportit

Kanada kukisti Suomen puhtaasti 3-0. Toisen maaottelutappion myötä eivät Suomen jatkohaaveet Málagaan ole tällä hetkellä omissa jänteissä. Mikäli Iso-Britannia voittaa perjantaina Argentiinan etenee se Kanadan kanssa finaalivaiheeseen.

KISASIVUSTO

Maaottelun avasivat maiden kakkospelaajat Eero Vasa (ATP-703) ja Denis Shapovalov (ATP-100). Entinen TOP10-pelaaja, viime aikoina loukkaantumisista kärsinyt, Shapovalov avasi vauhdilla siirtyen murrolla 3-0 johtoon. Eilen hyvän ja aggressiivisen pelin pelannut Vasa tuli otteluun mukaan isojen syöttöjensä avulla; kanadalaisen hermoilu toi myös muutamat helpot pisteet ja näin Vasa tasoitti erän 3-3. Vasan läpisyöttö pelasti eräpallon 4-5 tilanteessa ja ratkaisu haettiin tie-breikistä. Eilisen avausottelunsa tapaan, myös nyt Vasa ajautui tappioasemaan ja erä meni Shapovaloville 7-6(2).

Toisen erän alkuun eivät Vasan lyönnit löytäneet rajojen sisäpuolelle ja jälleen oli murron takaa-ajoasema heti päällä. Shapovalov kiihdytti menoaan ja eteni otteluvoittoon 7-6(2), 6-2.

”Oli aika samanlainen kuin eilen, toki pelillisesti oli ihan erilaista. Vastustaja laittoi palloon enemmän vauhtia ja teki läpilyöntejä, mutta myös enemmän virheitä. Eilisen tapaan tuli tie-breikin alkuun pari helppoa virhettä ja kaveri sai siitä liikaa etumatkaa; tuon tason kaveria vastaan ei ole siihen varaa. En ole pelannut tämän tasoisia virallisia otteluita, näitä tarvitsee vaan enemmän. Eivät ne erot hirveän isoja ole, se nähtiin tänäänkin. Että erot tulevat siinä kuinka käsittelee ja reagoi tiukkoihin tilanteisiin”, kommentoi Vasa.

Ykköspelaajien ottelussa Otto Virtanen (ATP-110) oli ison haasteen edessä Felix Auger-Aliassimea (ATP-21) vastaan. Molemmat pelaajat nojaavat peliään vahvaan syöttöönsä, jonka turvin peliä rakennetaan. Alkuvaiheessa tässä onnistui paremmin Auger-Aliassime, joka vei avauserän tuplamurrolla 6-2. Kanadalaisen ykkössyöttöprosentti oli korkeammalla, kuten myös sen turvin voitetut pisteet; eroa tuli myös voittolyönneissä (8-4) ja helpoissa virheissä (10-18) Auger-Aliassimen eduksi.

Virtanen tuli toiseen erään hyvällä energialla hankkien heti kaksi murtopalloa. Kanadalaisen vahvat syötöt kuitenkin estivät murron toteutumisen. Erän alkupuolella Virtanen onnistui luomaan hyvää painetta, mutta kerta toisensa jälkeen Auger-Aliassime kaivoi tiensä ulos. Sitten kanadalainen otti murron erän kuudennessa pelissä, mikä turvin eteni otteluvoittoon 6-2, 6-3.

Suomalaisittain ei nelinpeli tuonut muutosta päivän kulkuun, vaan Harri Heliövaara/Virtanen hävisi hienosti pelanneille Auger-Aliassimelle ja Shapovaloville 2-6, 5-7.

”Vastustajat pelasivat todella hyvin ja tulivat ottelun kovalla itseluottamuksella kaksinpelivoittojen jälkeen. Sen tunsi heti alusta lähtien, että he ovat pallossa kiinni. Täytyy arvostaa kuinka hyvin he pelasivat, erityisesti he palauttivat todella hyvin”, kommentoi Heliövaara.

”Tulos ei valehtele, vastustajat olivat parempia. Lukemat olisivat voineet olla tiukemmat, mutta tänään emme yltäneet lähemmäksi. Erityisesti Auger-Aliassime ei oikeastaan missannut palloakaan. Vielä on ottelu Argentiinaa vastaan, eli hyvä palautuminen ja treenipäivä edessä; sitten taistellaan taas. Toivottavasti ottelussa on panosta, vaikka ei olisi se on meille tärkeä ottelu”, tiivisti kapteeni Jarkko Nieminen.