Málagan uusinta: Suomi vs Kanada

11.9.2024  |  23:38  |  Ennakot

Suomi ja Kanada kohtaavat toisensa jälleen Davis Cup Finalsissa, tällä kertaa alkulohkovaiheessa. Ottelu alkaa paikallista aikaa klo 13.00, eli Suomen aikaa klo 15.00.

TUTUSTU KISASIVUSTOON

Viime marraskuussa MM-puolivälierässä Málagassa nähtiin sinivalkoinen vyöry, kun Otto Virtasen ja Harri Heliövaaran johdolla Suomi voitti sensaatiomaisesti silloisen maailmanlistan kärkimaan ja eteni välieriin. Tällä kertaa maat hakevat pääsyä kahdeksan parhaan joukkoon Manchesterissa.

Final 8, Davis Cup Finals 2023 | Suomi – Kanada 2-1
Patrick Kaukovalta – Milos Raonic 3-6, 5-7
Otto Virtanen – Gabriel Diallo 6-4, 7-5
Harri Heliövaara/Virtanen – Vasek Pospisil/Alexis Galarneau 7-5, 6-3

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Manchesterissa Kanada aloitti pelinsä 2-1 voitolla Argentiinasta Felix Auger-Aliassimen ja Denis Shapovalovin johdolla: Auger-Aliassime voitti Sebastian Baezin 6-3, 6-3 ja Shapovalov oli Francisco Cerundoloa vahvempi 7-5, 6-3. Suomi puolestaan hävisi Iso-Britannialle (lue lisää). Auger-Aliassime ja Shapovalov olivat Kanadan historian ensimmäisen Davis Cup -mestaruuden takuumiehinä 2022.

”Tosi kova joukkue on taas vastassa. Heidän kärkipelaajansa pelasivat avausottelussa tosi hyvin”, kuvaili kapteeni Jarkko Nieminen.

Eero Vasa ja Otto Virtanen laittoivat avausotteluissa kaiken peliin, mutta joutuivat taipumaan molemmat suoraan kahdessa erässä. Nyt Suomen kaksinpelaajilla, nimeämiset tehdään tuntia ennen ottelun alkua, on ryhtiliikkeen paikka ja mahdollisesti vieläkin suurempi haaste edessään.

”Avauspäivästä jäi mielenkiintoiset fiilikset, voitto nelinpelistä tuntuu hyvältä, mutta harmittaa oma kaksinpeli. Ei kuitenkaan tullut nollille turpaan, niin tästä on parempi jatkaa Kanadaa vastaan. Heillä on kova joukkue, lähdetään tekemään parhaamme”, kommentoi Virtanen.

Suomen joukkueen kokenein pelaaja Harri Heliövaara tiedostaa myös edessä olevan kovan haasteen.

”Tiukkaa tulee varmasti. Kanadalla on erityisesti kaksinpelissä maailmanluokan pelaajat; siinä joudumme parastamme kaivamaan, jos pisteitä haluamme. Nelinpeli on kyllä varmasti brittimatsin tavoin otettavissa. Eilinen nelinpelivoitto oli tärkeä ottaa, saimme siitä hyvän fiiliksen. Täällä on mukavasti Suomi-faneja paikalla ja olemme valmiita antamaan heille vielä enemmän.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Kanada voitti Suomen… →