Ruusuvuori voitti Tsitsipasin ja eteni ensimmäistä kertaa 3. kierrokselle grand slam -kisassa – ”Tämä on tosi erityinen hetki”

4.7.2024  |  22:44  |  Raportit

Kuva: AELTC / Jonathan Nackstrand

Emil Ruusuvuoren vahvat otteet jatkuivat Wimbledonissa; suomalaispelaaja voitti 11. sijoitetun kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin 7-6(6), 7-6(10), 3-6, 6-3 ja eteni ensimmäistä kertaa urallaan grand slam -turnauksen kolmannelle kierrokselle.

”Tämä on tosi erityinen hetki, olen jahdannut tätä kolmannen kierroksen paikkaa grand slam -tasolla. Tänään oli tosi tiukat tie-breikit ja jotenkin voitin ne. Neljännessä yritin ottaa hallinnan ja onnistuin siinä. Keskityin läpi ottelun vain jokaiseen pisteeseen ja hetkeen, varsinkin neljännessä erässä; ei voi antaa ajatusten karata liian pitkälle, sillä muuten käy huonosti”, kertasi Ruusuvuori ottelua kenttähaastattelussa.

Ruusuvuori kohtaa seuraavaksi ranskalaisyllättäjän Giovanni Mpetshi Perricardin (ATP-58). Perricard voitti toukokuussa uransa ensimmäisen ATP-turnauksen massakentillä. Wimbledonissa ranskalaispelaaja on näyttänyt syötön kovuuttaan kahdessa pääsarjan ottelussaan, joissa hän on pommittanut peräti 78 läpisyöttöä.

Suomalaisittain Wimbledonin kolmas kierros on harvinaisuus; viimeisin suomalainen miesten kaksinpelin 32 parhaan joukossa oli Jarkko Nieminen vuodelta 2007, vuonna 2006 Nieminen ylsi puolivälieriin. Nieminen oli myös viimeisin kaksinpelin 3. kierroksella grand slam -tasolla, kun hän ylsi kyseiselle kierrokselle Australian avoimissa 2015.

Perjantaina nähdään jälleen suomalaisedustusta Wimbledonissa, kun Harri Heliövaara ja Henry Patten pelaavat nelinpelin toisen kierroksen ottelunsa espanjalaisparia Pedro Martinez/Jaume Munar paria vastaan klo 16.00 alkaen.