Sata-Tenniksen Heliövaara, kaksinkertainen grand slam -turnausvoittaja

13.7.2024  |  21:57  |  Raportit

Kuva: LTA, Wimbledon

35-vuotias Harri Heliövaara, Sata-Tenniksen kasvatti, on nyt kaksinkertainen grand slam -turnausvoittaja.

Heliövaara ja Henry Patten kukistivat Wimbledonin loppuottelussa australialaisparin Max Purcell/Jordan Thompson dramaattisten vaiheiden jälkeen 6-7(7), 7-6(8), 7-6(9) – lue lisää.

”Tätä päivää sopii kyllä varmasti muistella vielä vuosien ja vuosien päästä. Sen verran tunteellinen ja upea päätös sille nimittäin saatiin. Ei kisavoittoa vielä käsitä läheskään, tai mitä kaikkea se tuo tullessaan, mutta pitää vain yrittää nauttia tästä hetkestä. Eihän tennispelaajan uralla juuri paljoa parempaa tunnetta voi saada kuin Grand Slam -voitto. Ja vielä Wimbledonissa”, kirjoitti Heliövaara blogissaan.

Toinen ura, kaksi grand slam -turnausvoittoa

Heliövaaran ura hakee vertaistaan koko maailmassa. Helsinkiläinen nousi 22-vuotiaana kaksinpelin maailmanlistalla lukemaan 194. Kuitenkin ura näytti jo loppuneen, kun terveysongelmien myötä pelaaja laittoi mailat varastoon lähes viideksi vuodeksi 2013-2017. Tuona aikana Heliövaara opiskeli tuotantotaloutta yliopistossa ja maistoi perinteisemmän työelämän pyörteitä.

Vuonna 2017 tehdyn paluupäätöksen jälkeen on toinen ura tuonut uskomattomia asioita mukanaan. Parhaimmillaan Heliövaara on ollut jo nelinpelin maailmanlistan seitsemäs ja ATP-turnausvoittoja löytyy kuusi sekä nyt myös ensimmäinen nelinpelin grand slam -turnauvoitto. Viime syksynä Heliövaara nappasi sekanelinpelimestaruuden US Openissa yhdessä Anna Danilinan kanssa.

”Onhan tämä uskomatonta. Melkein viisi vuotta olin tauolla 2013-2017; en silloin pelannut juuri ollenkaan. Ei kyllä harmita yhtään, että pelaan tennistä tämän ikäisenä”, kommentoi Heliövaara US Openin täysosuman jälkeen.

Heliövaara ja Henri Kontinen ovat ainoat suomalaiset grand slam -turnausvoittajat aikuisissa.

”Tämä on erittäin tunteellinen hetki.”

SUOMALAISET GRAND SLAM -TURNAUSVOITTAJAT

 

Aikuiset
Harri Heliövaara, Wimbledon nelinpeli 2024
Harri Heliövaara, US Open sekanelinpeli 2023
Henri Kontinen, Australian avointen nelinpeli 2017
Henri Kontinen, Wimbledonin sekanelinpeli 2016

 

Juniorit
Otto Virtanen, Wimbledonin nelinpeli 2018
Henri Kontinen, Ranskan avointen nelinpeli 2008
Harri Heliövaara, Australian avointen nelinpeli 2007
Jarkko Nieminen, US Openin kaksinpeli 1999
Birgitta Lindström, Wimbledonin kaksinpeli 1966

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Patten kolmen matsipallon… →