Suomelle kitkerä tappio nousukarsinnassa, pelit jatkuvat III-ryhmässä myös ensi vuonna

22.6.2024  |  17:21  |  Raportit

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, kärsi kirvelevän 1-2 tappion Kyprokselle nousukarsintaottelussa. Suomi jatkaa siis otteluitaan III-ryhmässä myös vuonna 2025.

Suomea edustivat Anastasia KulikovaLaura HietarantaAino AlkioStella Remander ja Milla Kotamäki. Suomen kapteenina toimi Roope Kailaheimo ja fysioterapeuttina Mikko Pehkonen.

BILLIE JEAN KING CUP

Suomen ja Kyproksen välisessä ottelussa olivat ennakkoasetelmat selvät: voittaja nousee II-ryhmään. Molemmat maat olivat edenneet Moldovassa voitosta voittoon; nyt toisen oli kuitenkin taivuttava.

Ensimmäisenä kentälle astelivat maiden kakkospelaajat Laura Hietaranta (WTA-375) ja Daria Frayman (WTA-593). Hietaranta oli kukistanut Fraymanin kolmessa erässä viime vuoden maajoukkueturnauksessa. Tällä kertaa kävi kuitenkin toisin. Jo aiemmassa ottelussaan vaikeuksissa pelinsä kanssa ollut Hietaranta ei saanut oikaistua kurssiaan kovasta yrityksestä huolimatta. Suomalaisen syötön ja peruslyöntien epävarmuudet ja Fraymanin varmuus veivät kyproslaisen selvään 6-1, 6-1 voittoon.

Seuraavaksi Anastasia Kulikova (WTA-346) oli selkä seinää vasten Raluca Serbania (WTA-205) vastaan. Pelaajien aiemmat kohtaamiset olivat olleet kolmieräisiä ja niin oli myös tällä kertaa. Myös voittaja oli aiempien kohtaamisten tavoin Kulikova, joka ryösti avauserän 2-4 tappioasemasta sekä tyylitteli vahvan kolmannen erän. Kulikova siirsi ratkaisun nelinpeliin erin 6-4, 2-6, 6-2.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Nelinpelissä kaksinpeleistä tutut pelaajat ottivat mittaa toisistaan. Serban/Frayman otti ensimmäisenä hallinnan itselleen siirtyen jo 5-3 johtoon. Kulikova/Hietaranta ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli tasoihin ja lopulta erävoittoon 7-5. Toisessa erässä kyproslaiset eivät antaneet otteensa livetä, vaan kiihdyttivät murskaavasti ratkaisun kolmanteen erään 6-1 lukemin.

Nousu ratkaistiin pienimmällä mahdollisella tavalla, kun ottelu-tie-break määräisi kumpi maista pääsee ensi vuonna II-ryhmään. Kypros oli vahvempi aavistuksen aktiivisemman verkkopelinsä turvin, mikä toi voiton erin 5-7, 6-1, 10-5.

Seuraava uutinen: Paldaniuksen menestysputki avasi… →