Suurimmat erot ATP-kiertueen ja Davis Cupin välillä

26.1.2024  |  09:38  |  Ennakot

Suomen joukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, ykköskaksinpelaaja Emil Ruusuvuori kiteyttää valmistautumisen ja joukkueen läsnäolon olevan suurimmat erot ATP-kiertueen ja Davis Cupin välillä.

”Se on tavallaan sellainen nautiskeluviikko.”

Näin tiivistää Ruusuvuori Davis Cup -viikkoa, joka poikkeaa hänen normaalista kisaviikostaan hyvinkin paljon.

”Tuntuu, että Davis Cup -viikko on kaikin puolin rennompi verrattuna normaaliin kisaviikkooni. Näin itsekin yritän siihen asennoitua, nämä ovat tosi mukavia poikkeuksia arkeen. Meillä on joukkueessa aina hauskaa yhdessä, käydään hyvin syömässä ja tehdään eri aktiviteetteja porukalla.”

Kotiottelut tuovat pelaajille vielä täysin oman mausteensa. Viimeisimmästä seitsemästä mahdollisuudesta on Suomelle arvottu peräti kuusi kotiottelua.

”Meillä on käynyt hirveä tuuri tässä asiassa.”

ATP-kiertueella Ruusuvuori pelasi viime vuonna 27 ammattilaisturnausta ja edusti Suomea kotimaaottelussa Argentiinaa vastaan sekä Davis Cupin finaalivaiheessa Splitissä ja Málagassa. Kotitunnelmaa hän sai nauttia myös HPP Openissa marraskuussa; silloin tehtiin myös suomalaista tennishistoriaa, kun Tali myytiin täyteen Ruusuvuoren avausotteluun kolme päivää etukäteen.

”Paljon hienoja asioita saanut kokea Suomessa ja paljon oppia taas saanut kiertue-elämästä.”

Yksi suurimmista eroista on peliaikojen julkaisu. Davis Cupissa on heti tiedossa tarkat ajat, kiertueella puolestaan ilmoitetaan edellisenä päivänä seuraavan päivän ohjelma. Myös treeniaikojen suhteen ovat pelaajat lähes täysin eri tilanteessa.

”Kiertueella saattaa saada kenttäaikaa tosi niukasti. Davis Cupissa taas on päivittäin useampia aikasloteja, pitkiäkin treeniaikoja, saatavilla, mikä helpottaa oman vireen valmistelussa. Pystymme suunnittelemaan koko viikon ja valmistautumaan h-hetkeen.”

Itse ottelutilanteessa on myös eroja.

”Tietysti Jarkko on siinä penkillä ja kaverit aivan välittömässä läheisyydessä. Itse pelirupeama on tosi tiivis ja rankka. Varsinkin kun olen pelannut useamman kerran kaksinpelien lisäksi myös nelinpeliä. Ja vielä tietysti kotiyleisön tuki tuo extralatauksen.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Valmistautumisen taito

Valmistautumisen osalta Ruusuvuori koki Australian avoimissa tähän astisen uransa yhden haastavimmista hetkistä, kun hänen ja Daniil Medvedevin ottelu oli aikataulutettu Rod Laver -areenan päivän viimeiseksi. Edeltävät ottelut venyivät ja venyivät, minkä johdosta ottelu alkoi hieman ennen puolta yötä.

”Se oli älyttömän pitkä päivä.”

Yleisellä tasolla Ruusuvuori kertoo rutiineistaan, jos ottelu on aikataulutettu myöhäiseksi.

”Koitan aamulla nukkua pitkään. Sitten aamiaisen kautta salille avaamaan paikkoja. Lounasta ja vähän kävelyä esimerkiksi kaupungilla. Lämmittely ja kentille. Nämä ovat myös pääkopalle tosi pitkiä päiviä.”

Edellä mainitusta ottelusta Rod Laver -areenalla suomalaispelaaja vielä tarkentaa.

”Pääkentälle aikataulutettu ottelu tuo myös extrakihelmöintiä. Toisaalta tällä kertaa, kun ottelun aloitus venyi ja venyi, niin jännitys alkoi hälvenemään. Totta kai se asetti myös isoja haasteita. Tein tyyliin kuusi otteluun valmistavaa lämmitystä, eli sellainen tunti pidettiin lämpöä yllä. Ei ole helppoa ruokailun tai energiatasojen ylläpidon suhteen.”

Nyt näitä haasteita ei ole tiedossa. Suomi kohtaa Portugalin Gatorade Centerissä Turussa. Avauspäivä alkaa perjantaina 2.2. klo 17.30 ja ratkaisupäivä lauantaina 3.2. klo 15.00.

TUTUSTU TAPAHTUMASIVUUN
OSTA LIPUT | TIKETTI.FI

Jaa:

Seuraava uutinen: Yleisövinkit maaotteluun –… →