Tampere Openin mestaruudesta pelaavat Hemery ja Rincon

27.7.2024  |  16:57  |  Raportit

Tampere Openin kaksinpelimestaruudesta pelaavat pelaajat, joiden piti kohdata jo avauskierroksella: ranskalainen Calvin Hemery ja espanjalainen Daniel Rincon. Finaali pelataan sunnuntaina klo 11.00.

VÄLIERÄT
[4] Calvin Hemery – [5] Javier Barranco Cosano 6-2, 6-7(4), 6-3
[9] Daniel Rincon – Gabi Adrian Boitan 7-6(6), 6-4

KAAVIOT / DRAWS
KAKSINPELIN KARSINTA / SINGLES QUALIFYING
KAKSINPELIN PÄÄSARJA / SINGLES MAIN DRAW
NELINPELIN PÄÄSARJA / DOUBLES MAIN DRAW

FOLLOW THE ACTION
OTTELUOHJELMA / DAILY SCHEDULE
KUVAGALLERIA

Ensimmäisessä välierässä kohtasivat espanjalainen Daniel Rincon ja romanialainen Gabi Adrian Boitan. Yhdeksänneksi sijoitettu Rincon oli myös viime kesänä Tampere Openin välierissä, kun taas karsinnoista ponnistaneelle Boitanille välieräpaikka oli uran ensimmäinen Challenger-kiertueella.

Molemmat pelaajat olivat hyvällä pelipäällä alusta alkaen; aavistuksen aggressiivisempi osapuoli oli Boitan, jonka hyökkäävä pelityyli laittoi Rinconin turnauksen aiempia pelejään puolustavampaan asemaan. Ensimmäisen erän ratkaisusta ei puuttunut draamaa, sillä Boitan johti tie-breikkiä 6-2. Kuitenkin epäonnistunut pysäytyslyönti ja kaksoisvirhe avasivat oven Rinconille, joka hyödynsi sen viemällä erän 7-6(6).

Rincon sinetöi uransa ensimmäisen kaksinpelin Challenger-finaalipaikan murtamalla kreivin aikaan kymmenennellä yrittämällään 7-6(6), 6-4.

”Tuntuu tosi hyvältä yltää ensimmäistä kertaa finaaliin Challenger-kiertueella. Hävisin kuusi tai seitsemän kertaa välierissä, joten olen jo nyt tyytyväinen viikkooni. Toki edelleen haluan parantaa, sillä finaali on vielä edessä”, kommentoi Rincon.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Tampere Open (@tampereopen) jakama julkaisu

Ottelun avauserän ratkaisuhetkillä Rincon kertoi pyrkineensä vain pysymään pelissä mukana.

”Kokonaisuutena tosi tiukka ottelu. Hän lyö palloa uskomattomasti, minkä johdosta en pystynyt olemaan niin aggressiivinen kuin haluaisin. Olisin helposti voinut hävitä avauserän; hän pelasi upeat neljä pistettä siirtyen 6-2 johtoon tie-breikissä. Ajattelin, että laitan hänet pelaamaan vähintään yhtä hyvin läpi koko ottelun, jos hän mielisi voittaa. Olin valmis olemaan kentällä vielä seuraavat kaksi tuntia.”

Toisessa välierässä kohtasivat vuoden 2017 mestari ja nyt neljänneksi sijoitettu ranskalainen Calvin Hemery sekä viidenneksi sijoitettu espanjalainen Javier Barranco Cosano.

Kovalyöntisen Hemeryn tempo piti vastustajan aisoissa avauserässä vakuuttavin eräluvuin 6-2. Toisessa erässä Barranco Cosano onnistui pidentämään palloralleja; myös erä piteni ja sen veikin espanjalainen hyvän tie-breikin kautta 7-6(4). Ratkaisevan erän alkuun nähtiin kaksi todella pitkää peliä, jotka kääntyivät Hemerylle vieden ranskalaisen 3-0 johtoon. Hyvä syöttöpeli piti Hemeryn johdossa loppuun saakka ja vei hänet finaaliin 6-2, 6-7(4), 6-3.

”Nyt olen väsynyt, mutta onnellinen. Oli erittäin hyvä valinta tulla takaisin Tampereelle”, sanoi Hemery.

Finaalissa on erityinen piirre, sillä finaalikaksikon piti kohdata toisensa jo avauskierroksella, mutta kaavioon tuli muutos vetäytymisen johdosta.

”Juuri tätä naureskelimme yhdessä, kun voitin otteluni. Valmentajani sanoi jo alkuviikosta muutoksen jälkeen, että kohtaisimme finaalissa ja niin siinä kävi. Odotan finaalista kovaa vääntöä, haluan voittaa”, päätti Hemery.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Tampere Open (@tampereopen) jakama julkaisu

Jaa: