Tampere Openin tuplamestariksi Daniel Rincon – ”Tämä on todella erityinen hetki minulle”

28.7.2024  |  13:21  |  Raportit

42. järjestetyn Tampere Openin mestariksi pelasi espanjalainen Daniel Rincon kukistettuaan finaalissa Calvin Hemeryn 6-1, 7-6(4). Rincon tuuletti ensimmäistä kaksinpelin Challenger-titteliään ja voitti myös kisan nelinpelin.

Kaksinpelin finaalipaikka Challenger-tasolla oli 21-vuotiaalle Rinconille ensimmäinen laatuaan; Hemery puolestaan haki uransa toista haastajakiertueen turnausvoittoa ja ensimmäistä sitten 2017 vuoden Tampere Openin.

Ottelun avauserä alkoi murroilla molempien pelaajien napatessa onnistumisen tunteen vastustajan ensimmäisestä syöttövuorosta. Sen jälkeen kentällä nähtiin Rinconin vahva esitys ja toisaalta turhautunut Hemery. Huomattavasti varmemmin pelannut espanjalainen kiihdytti erävoittoon 6-1, kun ranskalaisen energiat näyttivät suuntautuneen enemmän kentän kunnon kritisoimiseen. 

Toisesta erästä tuli tasainen. Ottelun hallinta jopa hieman kääntyi Hemeryn suuntaan, joka sai erän lopulla useita murtopaikkoja. Rincon kuitenkin selvitti ne ja vei lopulta mestaruuden hyvän tie-breikin kautta 6-1, 7-6(4).

”Tuntuu uskomattomalta! Tulin Tampereelle ilman suurempia odotuksia, sillä vuoteni ei ole ollut hyvä. Minulla oli kuitenkin täältä hyviä muistoja viime vuodelta, niin se antoi itseluottamusta viikkoon. Finaalissa aloitin hieman jännittyneesti, mutta pelasin mielestäni hyvin tärkeillä hetkillä. Erityisesti toisessa erässä pelastin useita murtopalloja syötölläni. Kuten eilenkin, pysyin ottelussa mukana ja laitoin hänet pelaamaan korkealla tasolla voittaakseeni minut; onnistuin tie-breikissä ottamaan muutamat murrot hänen kakkossyöttöjensä kautta ja se avasi oven voittoon”, kommentoi Rincon.

21-vuotias Rincon nousee turnausvoiton myötä maailmanlistalla lukemaan 199. Tavoite on korkeammalla, tosin tarkkaa tavoitetta ei ole asetettu.

”Alkuvuosi oli sen verran hankala, ettemme ole asettaneet rankingtavoitteita. Olemme keskittyneet pelini parantamiseen ja uskoneet sen tuovan voittoja sekä ranking-kehityksen. Tässä on siitä todiste. Tämä on todella erityinen hetki minulle.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Tampere Open (@tampereopen) jakama julkaisu

Nelinpelin voittoon espanjalaispari Cervantes/Rincon

Turnauksen nelinpeli saatiin päätökseensä jo lauantaina. Mestaruuteen pelasivat Inigo Cervantes ja Rincon.

Neljänneksi sijoitetut espanjalaiset tiputtivat turnauksen avauskierroksella tiukassa kolmen erän väännössä suomalais-puolalaisparin Patrick Kaukovalta/Szymon Kielan. Finaalissa asettuivat vastaan toiseksi sijoitetut Thomas Fancutt (AUS)/Johannes Ingildsen, jotka pelastivat välierässään peräti neljä ottelupalloa.

Finaalissa avain voittoon muodostui peruslyönneistä. Espanjalaispari sai jatkuvasti kovaa painetta aikaan ja he karkasivat jo lähelle mestaruutta 6-3, 4-1 tilanteeseen. Toiseksi sijoitettu pari sai kirivaihteen päälle, mutta se ei kuitenkaan riittänyt tasoittamaan, joten Rincon/Cervantes juhli mestaruutta erin 6-3, 6-4.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 31/2024 – →