TEHO Finnish Tour, Hanko: Emelie Gabran jyräsi voittoon naisissa, Vesa Ahti puolestaan ykkönen miehissä

13.7.2024  |  21:52  |  Raportit

Kauden neljäs TEHO Finnish Tour -osakilpailu kesäisessä Hangossa täytti jälleen odotukset ja tarjosi puitteiltaan onnistuneen tennistapahtuman. Sää oli lauantain ratkaisupäivänä kuin se kuuluisa morsian ja pelaajat saivat nauttia hienosta kisapäivästä. Kaksinpelin voittajiksi pelasivat Emelie Gabran (ÅLK) sekä miehissä Vesa Ahti (Smash-Kotka).

LOPPUTULOKSET, MIEHET/ NAISET

Gabran vei turkulaisten taiston

Naisten sarjan välieräkamppailuissa oli vahva ÅLK-sivumaku, kun sekä Saara Aerila, Emelie Gabran että myös Emilia Järvinen pääsivät tavoittelemaan turnausvoittoa. Kolmikon neljäs lenkki oli Smash-Kotkaa edustava Venla Ahti. Lopulta finaaleihin selvisivät läpi turnauksen erinomaista tennistä esittänyt Aerila sekä FT:n kestomenestyjiin lukeutuva kakkossijoitettu Gabran.

Finaalissa Gabranin varma peruspelaaminen oli myrkkyä seurakaveri Aerilalle, joka ei pystynyt vastaamaan kilpasiskon millintarkkoihin palautuksiin. Gabran oli avauserässä kuskin paikalla, ja vaikka Aerila saikin toisessa erässä ajoittain juonen päästä kiinni, niin Gabran piti päänsä kylmänä ja vei koko ottelun erin 6-4, 6-2.

”Kaikki osa-alueet tuntuivat tänään solidilta. Onnistuin pitämään hyvän tason pelissäni läpi turnauksen. Hangossa on aina kiva pelata. Hyvin järjestetty kisa, vaikka sään takia aikatauluja piti vähän muokata. Plussana vielä paikallinen hyvä pasta!”, Gabran kiitteli ottelun jälkeen.

Saara Aerila antoi naisten finaalissa hyvän vastuksen

Ahdin aggressiivinen pelityyli puri finaalissa

Miesten välierätaistoissa ykkössijoitettu ja turnauksessa takuuvarmaa työskentelyä esittänyt Leevi Säätelä (HSV-Tennis) ei pystynyt jatkamaan eilisen kaavalla seitsemänneksi sijoitettua Vesa Ahtia (Smash-Kotka) vastaan, vaan joutui toteamaan erinomaisesti massalla liikkuneen Ahdin paremmakseen. Läpi ottelun kuskin paikalla ollut Ahti määräsi pelin tahdin vahvoilla syötöillään ja vei lopulta ottelun erin 6-3, 7-5.

Toisessa välieräkamppailussa kahdeksanneksi sijoitettu Linus Lagerbohm (HVS-Tennis) näytti pelaamisen mallia Vierumäen ulkokenttien Suomen mestaruuden nimiinsä vienyttä Jeri Lassilaa (Smash) vastaan. Kämmenlyöntiinsä luottanut 16-vuotias Lagerbohm raivasi tiensä finaaliin selvin eräluvuin 7-5, 6-1.

Finaali olikin sitten kahden loistavan pelaajan tyylinäyte. Vikkeläjalkainen Lagerbohm ja kovalyöntinen Ahti tarjosivat paikan päälle tulleelle yleisölle hienon tennisnäytelmän. Ensimmäisen erän vei Ahti, mutta toisella Lagerbohm löysi isomman vaihteen silmään ja tuli mainioilla rystylyönneillään tasatilanteeseen. Ahti oli kuitenkin ratkaisevassa kolmannessa piirun verran varmempi ja kruunasi hienon viikonloppunsa Hangossa erin 6-4, 3-6, 6-3.

”Hyvältä tuntuu voitto! Syöttö toimi koko kisan ajan todella hyvin ja sen ympärille oli mukava rakentaa oma peli. Peruspelaaminen oli hieman takkuista finaalissa ja pieni selkäjumi vaikeutti pelaamista, mutta onnistuin siitä huolimatta tärkeissä tilanteissa tänään. Luotin omaan tekemiseen loppuun asti”, Ahti summasi.

Aggressiivisena pelaajana tunnettu Ahti antoi voiton jälkeen kiitosta kisan järjestävälle taholle. Hanko oli pelipaikkana 25-vuotiaan pelurin mieleen.

”Hangossa on aina mukava pelata ja paljon oli porukkaa katsomassa mikä tuo fiilistä lisää. Itse nautin pelata yleisön edessä ja finaalissa paikan päällä olikin hyvä määrä yleisöä”, Ahti kiitteli.

Vesa Ahti oli miesten kaksinpelin finaalissa itsevarmuus

Hangossa pelattiin kaksinpelien lisäksi myös nelinpelit, jotka käsittivät lauantaina molempien sarjojen välierät ja finaalit. Naisissa voittoon pelasi lopulta Emilia Järvinen (ÅLK)/Oona Mol (LVS), joka löi finaalissa kaksikon Satu Kyyrä (EVS)/Johanna Ranta-Ahon (HVS-Tennis) erin 6-3, 6-4. Miesten nelinpelin finaalin voitto meni  HVS-Tenniksen kaksikolle Lagerbohm/Otso Martikaiselle, joka nujersi kaksikon Niklas Korrström (Grani Tennis)/Leo Stenlund (ÅLK) erin 3-6, 6-4, 10-7.