TEHO Finnish Tour: Stella Remander ja Iiro Vasa jyräsivät selviin voittoihin Turussa: ”Kisajärjestäjille iso kiitos hyvin järjestetystä turnauksesta!”

25.8.2024  |  17:43  |  Raportit

TEHO Finnish Tour -kiertueen viides osakilpailu kauniissa Turun maisemissa saatiin onnistuneesti vietyä läpi. Tällä kertaa molempien sarjojen ykkössijoitetut lunastivat heihin kohdistuneet odotukset ja pelasivat vakuuttaviin turnausvoittoihin. Naisissa HVS-Tennistä edustava Stella Remander oli kilpasiskoilleen liian kova pala purtavaksi, kun taas miehissä Iiro Vasa (ÅLK) jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi.

TULOKSET, MIEHET / NAISET

”Koitin pysyä henkisesti vahvana ja positiivisena”

Miesten sarjan molemmat välieräparit tarjosivat paikan päälle rantautuneille katsojille suurta tennisviihdettä, josta ei jännitystä puuttunut. Ykkössijoitettu Vasa kohtasi niin ikään erinomaista tennistä turnauksessa esittäneen Oskari Eerolan (LVS). Ratkaisu nähtiin lopulta kolmannessa erässä, jossa Vasan työskentely oli kaksikosta piirun verran tarkempaa (6-0, 4-6, 6-4).

Alakaaviosta itsensä finaaliin pelasi puolestaan ulkokenttien hallitseva Suomenmestari Jeri Lassila (Smash), jonka nujersi trillerimäisen ensimmäisen erän säestämänä neljänneksi sijoitetun Peetu Pohjolan (TaTS) erin 7-6(7), 6-1.

Finaalissa Vasa ja Lassila löivät pystyyn hienon tennisnäytelmän, jossa kummallakin oli omat hetkensä. Tällä kertaa Vasa oli se, jonka pelisuunnitelma yhdistettynä taiturimaiseen työskentelyyn verkolla riitti voittoon. Ottelu päättyi lopulta Vasalle erin 7-5, 6-1. Turkulainen oli taiston jälkeen tyytyväinen tekemiseensä, sillä olosuhteet muuttuivat Jarkko Nieminen Areenalla päätöspäivänä hyvinkin haastaviksi.

”Oli tosi haastavat olosuhteet kun tuuli niin kovaa, niin se ei aina kaunista tennistä ollut, mutta koitin pysyä henkisesti vahvana ja positiivisena tänään molemmissa peleissä. Se osa-alue onnistui parhaiten. Positiivisena ja rohkeena pysyminen auttoi sitten myös voittamaan tiukat tilanteet”, Vasa kertasi tuntemuksiaan sunnuntain osalta.

Olosuhteisiin otti kantaa myös Lassila, joka oli kaikesta huolimatta pelaamiseensa tyytyväinen, vaikka voitto jäikin nappaamatta.

”Kokonaisuudessaan turnauksesta jäi hyvä fiilis. Voitto oli tietenkin se mitä tavoiteltiin, mutta tällä kertaa jäi se saamatta. Iiro pelasi tosi hyvin ja tasaisesti vaikka varmasti molemmilla painoi jaloissa, eli ei muuta kun onnittelut hänelle. Olosuhteet oli suht vaikeat, tuuli paljon. Ensimmäiset ottelut turnauksessa oli pelin kannalta haastavampia, tuntui siltä, ettei sellaista hyvää rytmiä tuntunut löytyvän. Turnauksen loppua kohden peli alkoi tuntumaan paljon paremmalta ja olosuhteisiin alkoi tottumaan”, Lassila (kuvassa) muotoili.

Kotikonnuillaan kisannut Vasa jakoi finaaliottelun jälkeen luonnollisesti kiitosta myös kisajärjestäjien suuntaan.

”Oli tosi kivaa pelata Turussa, vielä kun ihan kotona sai olla. Turku on hieno kaupunki ja Impivaarassa on hyvät puitteet. Kisajärjestäjille tästä iso kiitos hyvin sujuneista kisoista!”

Remanderille ei löytynyt pysäyttäjää naisissa

Naisten sarjassa molemmat välierät paketoitiin kahdessa erässä. Vakuuttavaa peliä läpi turnauksen esittänyt Remander kohtasi omassa taistossaan hienosti itsensä neljän parhaan joukkoon pelanneen Veera Selänteen (HVS-Tennis). Vastus oli tällä kertaa villin kortin turnaukseen saaneelle Selänteelle liian kova, eikä Remanderilta irronnut tällä kertaa yhtä erää enempää (6-0, 6-1).

Toisessa välieräkamppailussa itsensä finaaliin selvitti viidenneksi sijoitettu Emma Kuusisto (JTS), joka kukisti omassa ottelussaan Viivi Virtasen erin 6-3, 6-4. Finaalissa Remander pysyi omalla tasollaan, eikä antanut Kuusistolle juurikaan siimaa. Aktiivisesti liikkunut ja kuskin paikalla ottelussa pysynyt Remander vei finaalin lopulta näytöstyyliin (6-2, 6-0). Olosuhteet nousivat myös naisten finaalissa merkittävään rooliin ja laittoi pelaajien taidot todelliseen testiin.

”Onnistuin aika kokonaisvaltaisesti kaikilla osa-alueilla. Pelasin tasaisesti kaikki neljä ottelua. Oli aika tuulista koko viikonloppu, joka toi kyllä haastetta pelaamiseen, mutta pystyin mielestäni kääntämään sen aika hyvin edukseni. Oli kiva viikonloppu ja minusta hyvin järjestetyt kisat. Kiva oli päästä pelaamaan myös ulkokoville kentille”, Remander kommentoi.

TEHO Finnish Tour pitää nyt hetken happea ja palaa kalenteriin seuraavan kerran joulukuussa, jolloin vuorossa ovat sisäkenttien SM-kisat Kauniaisissa.

Seuraava uutinen: Blomqvist ensimmäiseen ammattilaisturnausvoittoon… →